Otvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo 26. jula

Otvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo 26. jula

Izdanje za 2017. godinu će predstaviti novih 26 mladih filmskih autora iz 11 europskih zemalja, saopšteno je iz direkcije Festivala.

Ovogodišnji OFF donosi tri takmičarske selekcije, dva panel-programa i 12 izdanja Q&A programa sa mladim i poznatim regionalnim i europskih autorima.

Festival od ove godine predstavlja i porodično otvoreno kino na Dobrinji u okviru kojeg će se prikazati filmovi “Tschick”, “Richard Roda”, “Pored mene”, “Despicable Me 3” i “Balkanski špijun”.

Pored Dobrinje, filmovi će se prikazivati u Ultra cinema i Al Jazeera Theatre u sklopu Doma OSBiH (Festivalski centar) ali i na Žutoj tabiji, gdje će se održavati program Lazy Cinema.

Festival ove godine predstavlja i program “Mom’s Day” koji će biti održan 29. jula na Žutoj tabiji. Riječ je o edukativno-zabavnom programu za sve mame i mališane.

Posljednji dan Festivala na zvaničnoj ceremoniji zatvaranja bit će dodijeljene i nagrade za najbolji igrani kratki film, najbolji dokumentarni film, najbolju mušku i žensku ulogu te najbolji dugi igrani film.

Članovi ovogodišnjeg žirija su Arma Tanović, Ensar Altay i Mirna Dizdarević.

Film koji otvara kina na Dobrinji i Žutoj tabiji je “Tschick”, dok će u Ultra cinema na zvaničnoj ceremoniji otvaranja biti prikazan kanadski film “19 Days”. U slučaju kiše otvoreno kino na Dobrinji se izmješta u sportsku dvoranu Pete gimnazije, dok će se projekcija sa Žute tabije izmjestiti u kino-salu Doma Oružanih snaga – Festivalski centar.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci