Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Otvoreni Dani trešnje: BiH i Crna Gora imaju potencijal biti lideri poljoprivredne proizvodnje

  Direktor Sajma Salem Bubalo istaknuo je kako se preko ovakvih manifestacija ponovno uspostavljaju pokidane veze koje su za lokalne proizvođače značile život.

  “Te veze na ovim prostorima uspostavljale su se u oblasti gospodarstva, poljoprivrede, turističkih proizvoda. Među ostalim, danas ovdje imamo i partnere iz Vlade Crne Gore koji će preko velikog broja svojih izlagača svoju zemlju predstaviti ovdje u Mostaru na “Danima trešnje””, kazao je Bubalo.

  Istaknuo je kako Sajam kroz sva tri dana nudi bogat i raznovrstan sadržaj.

  “Sajam je prepun i kroz sljedeća tri dana svi će imati priliku naći nešto za sebe. Bit će raznih prezentacija iz područja gospodarstva, poljoprivrede, prehrambenih i turističkih proizvoda, a posebnu važnost dajemo potpisivanju dva sporazuma o suradnji i prijateljstvu, i to između Obrtničke komora BiH i Obrtničke komore Republike Sjeverne Makedonije, te između dječjih vrtića iz Mostara i Skoplja”, navodi Bubalo.

  Pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Crne Gore Miroslav Cimbaljević kazao je kako su poljoprivredni proizvođači iz te zemlje prvi put u prilici sudjelovati na “Danima trešnje”.

  “Veliko mi je zadovoljstvo što Crna Gora na ovako ozbiljnom sajmu može pokazati svoju ponudu, razviti partnerski i prijateljski odnos s proizvođačima iz regije, ali i učvrstiti te neke veze koje su pokidane u prethodnom periodu. Razmjenom iskustava dobre poljoprivredne prakse možemo razvijati sinergijsko djelovanje s ciljem da naša poljoprivredna proizvodnja bude uzdignuta na višu razinu i da stremimo toj proizvodnji kakva je i u zemljama Europske unije”, naglasio je Cimbaljević.

  Istaknuo je kako i Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju ogroman potencijal kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja.

  “Jedan pozitivan efekt krize koja nas je pratila u proteklom periodu je to što se i svijest poljoprivrednih proizvođača podigla na višu razinu. Oni su shvatili da proizvodnja hrane mora biti primarna djelatnost, a ako naša svijest ne bude na toj razini, vrlo brzo ćemo biti u velikom problemu. Jako bitno je da radimo na edukaciji poljoprivrednih proizvođača kako bi oni sami bili uspješni, ali i da produktivnost njihove proizvodnje bude na vrlo visokoj razini. BiH i Crna Gora mogu biti lideri kada je cjelokupna poljoprivredna proizvodnja u pitanju“,  kazao je Cimbaljević.

  Drugog dana Sajma planirana su znanstvena predavanja, kao i dodjela nagrada i priznanja kako ustanovama tako i pojedincima – Zlatna trešnja s medaljom, a sve će biti popraćeno kulturno zabavnim programom.

  Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti, kao i predstavnika kulturnog i sportskog života, a moto ovogodišnjeg Sajma gospodarstva, poljoprivrede i turizma “Dani trešnje 2022” je promocija suvenira i rukotvorina, kao i zaštita starih zanata.

  Objava Otvoreni Dani trešnje: BiH i Crna Gora imaju potencijal biti lideri poljoprivredne proizvodnje pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU