Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Održana SBF Start-up Challenge radionica za mlade poduzetnike iz cijele Bosne i Hercegovine

  Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer organizirala je u Sarajevu dvodnevnu radionicu za mlade poduzetnike, učesnike i pobjednike takmičenja Sarajevo Business Forum – SBF Start-up Challenge. Na radionici održanoj u hotelu „Courtyard by Marriott“ učestvovalo je 20 mladih poduzetnika iz Tuzle, Čapljine, Cazina, Banja Luke i Sarajeva.

  „Radionica je dio projekta SBF Start-up Challenge, takmičenja mladih u poslovnim idejama, koji proteklih godina BBI banka organizira u saradnji sa televizijom Hayat. Ovu radionicu organizirali smo uz pomoć i podršku Fondacije Konrad Adenuer i drago nam je da će mladi poduzetnici imati priliku naučiti neke nove stvari koje će im pomoći u razvoju njihovih biznisa od vrhunskog start-up trenera iz Njemačke“, izjavila je dr. Elma Agić-Šabeta, koja je u ime BBI banke bila i jedna od članica žirija na SBF Start-up Challenge takmičenju.

  Sven Petke, direktor Fondacije Konrad Adenauer – Predstavništva u Sarajevu naglasio je tokom otvorenja radionice da su veoma sretni što su uključeni i projekat podrške inovacijama i mladim poduzetnicima:

  „Mladim ljudima koji imaju ideje potrebna je podrška kako bi te ideje u poslovnom svijetu uspješno realizovali. Startupi su velika prilika, kako za državu Bosnu i Hercegovinu tako i za ljude koji su ih pokrenuli. Mi smo fondacija koja želi podržati inovativnost i ideje i veoma smo sretni da smo uključeni u ovaj proces“, kazao je Petke.

    Ministarstvo privrede KS pripremilo Odluku o prodaji šumskih drvnih sortimenata

  Inače, tokom tri sezone takmičenja na TV Hayat do sada je predstavljeno ukupno 40 poslovnih ideja, a upute i savjete mladim poduzetnicima na ovoj radionici dao je vodeći njemački stručnjak i start-up trener Daniel Bartel, naglasivši kako je sretan da ima priliku upoznati mlade iz cijele BiH.

  „Drago mi je da svoja iskustva mogu podjeliti sa ovim divnim mladim ljudima. Prvog dana govorili smo o timu i ciljevima, kako komunicirati i pravilno pronaći uloge kako bi tim imao dobru podlogu za ideje. Drugog dana pričali smo o idejama i kako se one mogu testirati, a da se pritom uštedi novac. Mnogi misle da je za pokretanje kompanije potrebno mnogo novca, ali to nije tačno, na samom startu može se uraditi mnogo toga besplatno, testirati mnogo toga prije nego što pokrenete projekat“, govori Bartel.

  Mladi koji su učestvovali na radionici ponosni su na svoj rad i učešće na SBF Start-up Challengu koji im je dao dodatnu priliku za uspjeh, ali su im i stručni savjeti koje su dobili na radionici od velike pomoći u nastavku njihovog poslovanja. Projekat je baziran na platformi Sarajevo Business Foruma, najveće regionalne međunarodne investicijske konferencije koju od 2010. godine u glavnom gradu BiH organizuje BBI banka sa partnerima iz zemlje, regiona i inostranstva, s ciljem poticanja i privlačenja domaćih i inostranih investicija u BiH i zemlje Zapadnog Balkana.

    U zadnjih 30 godina nije bilo više poskupljenja: Uzdrmana arhitektura svjetske ekonomije

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU