back to top

Bingo City Centar se otvara sutra na Ilidži: Evo šta nudi novi tržni centar u Sarajevu


Bingo City Centar Se Otvara Sutra Na Ilidži: Evo Šta Nudi Novi Tržni Centar U Sarajevu

Sutra će na Ilidži u Sarajevu svoja vrata otvoriti novi Bingo City Centar, treći po redu veliki format savremene Bingo trgovine. Najavljeni su brojni sadržaji i noviteti koji će oživjeti lokaciju nekadašnjeg Grand Centra Ilidža, a mi smo prvi zavirili u njegovu unutrašnjost i donosimo vam mali uvid kako sve izgleda.

Nekadašnji Grand Centar Ilidža otvoren je 2009. godine i tokom godina je postao jedan od simbola ove sarajevske općine. Međutim, prošle godine on prelazi u vlasništvo kompanije Bingo, što je rezultiralo preuređenjem koncepta i transformacijom ove lokacije u savremeno mjesto za kupovinu.

Svoja vrata za posjetitelje otvara u petak (19. aprila) u 10 sati, a mi smo ga odlučili posjetiti nekoliko sati uoči otvorenja, kako bismo istražili kako teku posljednje pripreme, ali i šta sve građane ovdje očekuje.

Bingo City Centar Ilidža Transformirao Je Ovu Lokaciju U Savremeno Mjesto Za Kupovinu

Bingo City Centar Ilidža transformirao je ovu lokaciju u savremeno mjesto za kupovinu

Bingo City Centar Ilidža zauzima površinu od 26.000 kvadratnih metara te raspolaže sa 260 parking mjesta u garaži, raspoređenih tako da kupcima pruže “sve na jednom mjestu”.

Najveći novitet u BCC Ilidža je sam market, koji je urađen u Bingo plus formatu, znatno većem u odnosu na prethodni market koji je bio u sklopu centra. Market se prostire na površini od 3.536m2, od čega je prodajna površina 2.678m2, a dizajniran je u skladu sa savremenim trendovima kako bi ugodnost boravka i kupovine u njemu bila na zavidnom nivou.

Asortiman Marketa Je Znatno Proširen I Obogaćen Svime Što Je Ranije Nedostajalo

Asortiman marketa je znatno proširen i obogaćen svime što je ranije nedostajalo

Kupci će na raspolaganju imati osam uslužnih te četiri samouslužne kase za još bržu kupovinu i usluge bez zamornog čekanja u redovima, čime će vrijeme biti ušteđeno, a odlazak u shopping užitak.

Cijeli asortiman je proširen i obogaćen, a osim raznovrsne prehrane, bogate ponude svježih proizvoda poput voća i povrća, mesa te ribljih specijaliteta, ovdje će se moći naći i razne druge kategorije, poput techno shopa, koji će biti smješten po samom ulazu u market.

Također, fleksibilnost kupcima je omogućena i odvojenim liftovima koji direktno iz garaže vode do marketa, što će za one koji dolaze isključivo u nabavku, znatno olakšati proces dolaska i odlaska.

Prehrana, Svježi Proizvodi, Delikatese, Meso - Sve Je Na Jednom Mjestu

Prehrana, svježi proizvodi, delikatese, meso – sve je na jednom mjestu

Nakon Bingo City Centra Tuzla i Bingo City Centra Sarajevo, Bingo City Centar Ilidža je treći po redu objekat ove vrste i formata.

Već po samom ulasku u centar, a kao što se moglo i pretpostaviti, bilo je jasno da je velika pažnja pridana njegovom uređenju – funkcionalnosti, estetici i udobnosti, kako bi on bio što podobniji i privlačniji za iskustvo shoppinga.

Ukupan broj zakupaca u centru trenutno je 54, a posjetitelji će, pored dugogodišnjih poslovnih partnera, moći pronaći i dosta novih brendova. Za početak, poznato je kako će u centar uskoro “useliti” Sinsay, Burger King, DexyCo, Apoteka Farmacia, dok će, prema osluškivanju želja kupaca i tržišta, stići i mnogi drugi brendovi i naknadno popuniti centar.

U Centar Će Naknadno I Po Željama Kupaca Dolaziti Još Zakupaca

U centar će naknadno i po željama kupaca dolaziti još zakupaca

Jedan od novih ugođaja je onaj za najmlađe, a riječ je o igraonici Svemirko, čija će površina biti veća od 300m2 i za koju se očekuje da će biti osposobljena već u junu.

Generalno, kada je riječ o unutrašnjosti objekta, napravljeni su obimni radovi. Urađena je kompletna zamjena mašinskih instalacija, korištena je najnovija visokokvalitetna oprema, rashladni sistem na CO2 koji je ekološki prihvatljiviji u odnosu na stare sisteme. Podne i zidne obloge su od kvalitetnih materijala, dok je postavljena ambijentalna rasvjeta koja posjetiocima dodatno stvara poseban ugođaj tokom boravka.

Uporedo napreduju i radovi na renoviranju i uređenju vanjske fasade, čiji se završetak očekuje kroz narednih šest mjeseci.

Ukupna vrijednost investicija u osavremenjivanje Bingo City Centra Ilidža iznosi deset miliona KM. Nakon svega što smo mogli vidjeti, sigurno je da će Bingo City Centar od sutra, 19. aprila, kada otvara vrata za svoje posjetitelje, dodatno obogatiti Općinu Ilidža, ali i da će na ovo mjesto rado dolaziti i posjetitelji iz drugih dijelova grada.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU