Home Kursna lista

Kursna lista

[tdc_zone type=”tdc_content”][vc_row][vc_column][td_block_title title_tag=”h4” block_template_id=”td_block_template_2” f_header_font_size=”50” tdc_css=”eyJhbGwiOnsicGFkZGluZy10b3AiOiIxMCIsInBhZGRpbmctYm90dG9tIjoiMTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn19” content_align_horizontal=”content-horiz-center” custom_title=”Kursna lista”][tdm_block_inline_text description=”S3Vyc25hJTIwbGlzdGElMjBuYWpwb3puYXRpamloJTIwc3ZqZXRza2loJTIwdmFsdXRhJTIwbmElMjBwb3J0YWx1JTIwUG9zbG92bmlTdmlqZXQuYmEuJTIwUG9nbGVkYWp0ZSUyMGtha28lMjBzdG9qZSUyMG9kcmUlQzQlOTFlbmUlMjB2YWx1dGUlMjBpJTIwa29qaSUyMHN1JTIwdGUlQzQlOERhamV2aSUyMERvbGFyYSUyQyUyMEt1bmUlMjBpJTIwZHJ1Z2loJTIwdmFsdXRhJTIwdSUyMG9kbm9zdSUyMG5hJTIwRXVyby4=” display_inline=”yes”][td_block_exchange exchange_key=”ded9007e1b569b58659a2d042e7c0f55”][td_block_text_with_title custom_title=”Kursna Lista”]

Kursevi valuta mijenjaju se svakodnevno, a na našem portalu možete pratiti izmjene kurseva u realnom vremenu. Tako ste sigurni da je kursna lista točna i da znate koliko vaše valute vrijede.

Što je kursna lista?

Kurs lista je lista koja prikazuje vrijednost svjetskih valuta u odnosu na neku određenu valutu.

Na našoj listi možete pregledati koliko neka valuta vrijedi u odnosu na Euro (npr. euri u kune ), koji je najvažnija valuta za Europu.

Kursevi valuta se mijenjaju svakodnevno, a ovise o paru. Najpoznatiji par valuta na Forex tržištu je USD/EUR, koji prikazuje vrijednost Dolara u odnosu na Euro. Budući da je nama u BiH najvažnije pratiti kurs Eura, donosimo vam sve parove s Eurom.

pokretanje online biznisa

Kupovni, srednji i prodajni kurs

Postoje tri vrste tečaja ili kursa. U ovoj kursnoj listi je prikazan srednji tečaj, dok postoje i kupovni te prodajni. Prodajni kurs je najčešće najmanji, a predstavlja vrijednost u slučaju prodaje valute za neku drugu.

Srednji tečaj prikazuje srednju vrijednost, dok je kupovni najveći i predstavlja odnos u slučaju da kupujete neku valutu.

Tako kod kupnje kupujete po više cijeni, a prodajete po nižoj, stoga nije poželjno često mijenjati valute. Srednji tečaj u svakoj zemlji određuje centralna banka te po njemu mjenjačnice određuju svoj kupovni i prodajni kurs valute.

Valjanost kursne liste

Kursna lista mora se formirati svakodnevno, a po pravilu se formira u jutro, prema stanju valutnih parova na svjetskom tržištu valuta i vrijedi do kraja dana. Portal PoslovniSvijet.ba donosi vam svakodnevno valjanu kursnu listi za srednji tečaj svakog valutnog para.

Cijena valute ovisi o njenoj ponudi i potražnji, a određene valute mogu biti i vezane za neki valutni par, te pratiti vrijednost. Primjer takvog valutnog para je HRK/EUR. Prije prodaje ili kupnje neke valute dobro je informirati se o srednjem tečaju i prema tome potražiti mjenjačnicu koja vam nudi najbolji tečaj.

Posjetite i kreditni kalkulator na našoj web stranici i izračunajte koliko bi vam bila mjesečna rata za određeni kredit.

kursna lista
kursna lista
[/td_block_text_with_title][/vc_column][/vc_row][/tdc_zone]