Za uspjeh u poslu potrebno je – čitati!

Za uspjeh u poslu potrebno je – čitati!

Ako želite uspjeti u poslu, onda svakako morate početi čitati knjige. Bez obzira na to da li ste poduzetnik ili menadžer koji želi napredovati u multinacionalnoj kompaniji u kojoj radi, važno je da svoje slobodno vrijeme odvojite za čitanje knjiga.

U knjigama ćete naći zanimljive stvari koje će Vas brže dovesti do cilja i pomoći da se izdvojite od konkurencije.

Dakako, ima knjiga koje su dosadne ili su jednostavno loše (da, ima i loših knjiga) pa Vam se čini da je možda bolje da ste tih 20 ili 30 KM potrošili na kg janjetine. No, ima jedan trik kod čitanja knjiga, a spominju ga mnogi uspješni i poznati poslovni ljudi.

Naime, radi se o tome da je važno izdvojiti iz knjiga ono što je korisno za Vaš uspjeh pa makar se radilo i samo o pet posto sadržaja. Možda ima svega nekoliko rečenica koje su korisne za praktičnu primjenu, dok je ostalih 99 posto sadržaja bezveze. Naravno, to vrijedi i za posjetu konferencijama gdje možete slušati razna predavanja.

Naprimjer, neki uspješan poslovni čovjek govori o svojem poslovanju, ali to prezentira na dosadan način i sve što je rekao Vi već znate. Ali, posljednjih pet minuta on kaže nekoliko rečenica koje Vas trgnu iz drijemanja i zapamtite ih. Isto je i s knjigama. Pamtite ono što Vam privuče pažnju, za što vidite da bi Vam moglo pomoći. Birajte knjige u kojima su predstavljene biografije uspješnih poslovnih ljudi, čitajte njihove izreke, proučavajte njihove poteze i zapisujte ono što Vam se čini važnim.

Knjiga educira, ona Vam pomaže riješiti problem. Sigurno je bolje da pročitate svake sedmice jednu knjigu nego da se vikendom zavalite ispred televizora ili da surfate po FB-u i Twitteru. Kada čitate širite svoje vidike, počnete promatrati neke stvari iz drugog ugla i puni ste znanja koje možete primijeniti u Vašem poslovanju.

“Postoje i gori zločini od paljenja knjiga. Jedan od njih je i njihovo nečitanje”. (Ray Bradbury)

 

www.ictbusiness.info

O autoru

Srodni članci