Kako kriptovalutu pretvoriti u novac

Ako ste na ovom članku, velika je vjerovatnoća da već posjedujete Bitcoin. I kada ga već posjedujete sigurno Vas zanima kako kriptovalutu pretvoriti u novac ?

Srećom, sada kada bitcoin (BTC) postoji više od 10 godina, industrija je sustigla, pružajući nekoliko izvrsnih mogućnosti za pretvaranje bitcoina u gotovinu, o čemu ćemo raspravljati u ovom članku.

Zašto prenositi Bitcoin na svoj bankovni račun?

Ideja da će bitcoin na kraju zamijeniti fiat valute * razlog je zbog kojeg toliko ljudi sada ulaže u njega. U teoriji ćete jednog dana moći koristiti bitcoin za bilo koju vrstu kupovine kada zamijeni fiat valute, poput papirnih novčanica, koje god valute one bile, što više neće biti potrebno.

Kako Kriptovalutu Pretvoriti U Novac
Kako kriptovalutu pretvoriti u novac

Međutim, za sada još uvijek postoji relativno malo kompanija ili pojedinaca koji prihvataju plaćanje u bitcoinima. To je jedan od razloga zbog kojeg biste svoj bitcoin trebali pretvoriti u gotovinu – da biste koristili vrijednost svog bitcoina za kupovinu „stvarnih stvari“. Drugi je razlog kada je tržište u padu. Ako mislite da će cijena bitcoina nastaviti tonuti i želite se zaštititi od gubitaka, logično je pretvoriti bitcoin u gotovinu dok čekate da se cijena bitcoina oporavi.

* Fiatov novac drugi je naziv za valutu koju izdaje država (npr. Američki dolar, euro itd.), Što znači da iza njega nema robe poput zlata ili srebra.

Kako možete premjestiti Bitcoin na svoj bankovni račun?

Postoji nekoliko načina kako pretvoriti bitcoin u gotovinu i na kraju ga premjestiti na bankovni račun:

Prodajte bitcoin na burzi kriptovaluta, poput Coinbase ili Kraken. Ovo je najjednostavnija metoda ako želite prodati bitcoin i povući gotovinu izravno na bankovni račun. Da biste bili sigurni da brokeri ne krše zakone o pranju novca, morat ćete se povući na isti bankovni račun kod kojeg ste položili depozit. Jednostavno je, lako i sigurno, ali nije najbrža metoda. Za SAD prosječno vrijeme dolaska novca na vaš račun je oko 4-6 dana, ali razlikuje se ovisno o zemlji. Sve pripadajuće naknade također ovise o zemlji u kojoj se nalazi vaša banka. Coinbase je najpopularnija burza brokera za kupovinu i prodaju bitcoina. Obrađuju više bitcoin transakcija od bilo kojeg drugog brokera i imaju masivnu bazu klijenata od 13 milijuna. Koraci:

Prijavite se i dovršite postupak potvrde.

Uplatite (ili kupite) BTC na svoj račun

Isplatite svoj BTC za novac putem bankovnog prijenosa ili PayPala (primjenjivo samo na neke usluge)

Bitcoin bankomati: Za razliku od tradicionalnih bankomata na kojima možete podizati valutu s bankovnog računa, bitcoin bankomat je fizički bankomat koji Vam omogućuje kupovinu ili prodaju bitcoina novcem. Kako saznajem, postoji preko 4990+ kripto bankomata u 76 zemalja i putem web stranice Coin ATM Radar možete pronaći bitcoin ili drugi bankomat s kriptovalutom u svojoj blizini. Imajte na umu da nisu svi bankomati isti, a ova je metoda prikladna samo za male transakcije jer većina bankomata ima ograničenja za polaganje i podizanje novca Najveći nedostatak korištenja bitcoin bankomata je visoka naknada za transakcije koja se obično kreće između 7 i 12 %.

Bitcoin debitne kartice

Nekoliko web stranica omogućuje Vam prodaju bitcoina i primanje unaprijed plaćene debitne kartice u zamjenu, što Vam omogućuje da je koristite kao običnu debitnu karticu. Svaka se kartica napaja VISA-om ili Mastercard-om, što znači da rade i za mrežne i izvanmrežne kupovine u većini kompanija bilo gdje u svijetu. Osim kupovine, čak i bitcoin debitne kartice možete koristiti za podizanje gotovine na bankomatima na kojima se prihvaćaju VISA ili Mastercard.

Kako Kriptovalutu Pretvoriti U Novac
Kako kriptovalutu pretvoriti u novac

Peer-to-peer transakcije

Za bržu, anonimniju metodu možete koristiti peer-to-peer platformu za prodaju bitcoina u gotovini. Kada prodajete bitcoin drugim ljudima, možete odlučiti koji način plaćanja želite da kupci koriste. To uključuje:

Polog u gotovini

Možete zatražiti od kupca da položi gotovinu na Vaš bankovni račun. Uvijek zatražite dokaz o identitetu i dokaz o uplati prije nego što im predate svoje Bitcoine.

Bankovni prijenos

Možete zatražiti od kupca da Vam pošalje uplatu putem bankovnog prijenosa (možete čak koristiti i PayPal). Uvijek zatražite dokaz o identitetu od kupca prije nego što nastavite. Nakon što primite novac, možete im onda proslijediti bitcoin.

Prije nego što konvertirate sve svoje BTC na bankovni račun, imajte na umu sljedeće stvari koje su povezane pretvaranjem bitcoina u gotovinu:

Porezi. Smrt i porezi su neizbježni, čak i za investitore bitcoina. Iako neke jurisdikcije tek trebaju razjasniti svoj stav prema bitcoinima i porezima, većina poreznih vlasti kaže da morate platiti porez na dobit koju možete ostvariti prilikom prodaje bitcoina u gotovini. I da ne biste pomislili da jednostavno možete zanemariti ta pravila, imajte na umu da će neke razmjene bitcoina prijaviti Vašu dobit porezniku kada unovčite novac.

Naknade. Većina gore opisanih metoda BTC na bankovni račun podrazumijeva naknade za zamjenu. (Prodaja bitcoina direktno prijateljima može biti iznimka, pod pretpostavkom da su Vaši prijatelji dovoljno simpatični da Vam ne naplaćuju naknade ili provizije za transakcije.)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU