Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BH Telecom podržao inicijativu za snižavanje cijena roaminga sa EU

  BH Telecom izrazio je podršku inicijativi za snižavanje cijena roaminga između zemalja EU i zemalja zapadnog Balkana.

  Podsjećaju da je BH Telecom jedan od potpisnika Deklaracije o roamingu koja je zaključena u Tirani, na Samitu Evropske unije i zapadnog Balkana, te da su potpisivanjem te Deklaracije započete aktivnosti na značajnijem snižavanju cijena roaminga i između zemalja EU i zemalja zapadnog Balkana, počev od oktobra 2023.

  Predmetnoj inicijativi, koja je koordinirana od Vijeća za regionalnu saradnju i uz podršku Evropske komisije i Komesarijata za pridruživanje i od strane BH Telecoma kao operatora je jasno iznesena podrška, zbog uvjerenja da će povoljnije cijene roaminga nedvosmisleno predstavljati neprocjenjivi benefit kako za ekonomije zemalja EU i zemalja zapadnog Balkana, tako i za građane oba regiona.

  Tvrde da potpisivanje Deklaracije predstavlja posvećenost te kompanije kao operatora daljem radu na definisanju klizne skale za snižavanje cijena data saobraćaja, odnosno cijena za prenos podataka, koja će se definisati do 1.maja 2023., pri čemu bi se sa primjenom nižih cijena započelo od 1. oktobra 2023., od kada bi i korisnici osjetili te povoljnosti.

  Navode da je u Deklaraciji jasno navedeno da ovaj dokument ima punu podršku institucija EU i da čini jedan od bitnih segmenata cjelokupne političke, ekonomske i socijalne integracije zemalja zapadnog Balkana i EU.

  U narednom periodu se očekuju razgovori i komercijalni dogovori operatora oko nivoa cijena interneta u roamingu. Plan je da se od oktobra naredne godine omoguće paketi i tarifne opcije koje će važiti za naše korisnike prilikom njihovog boravka u zemljama Evropske unije, ali i za posjetioce iz zemalja EU koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu u velikom broju, turistički, privatno i poslovno.

  Kao kompanija potpisnik Deklaracije, BH Telecom iskazuje posvećenost jačanju prekogranične mobilnosti na zapadnom Balkanu kao i unapređenju komunikacije između građana i firmi u EU i na zapadnom Balkanu, da bi imali bolje mogućnosti da učestvuju u današnjoj privredi i društvu.

  – U vezi s tim, javnosti su poznata kontinuirana nastojanja BH Telecoma da našim korisnicima olakšavamo na razne načine korištenje usluga u skladu sa raspoloživim mogućnostima u datom periodu, pa i da komunikaciju naših korisnika dok borave u inostranstvu stalno unapređujemo, odnosno činimo ugodnijom i povoljnijom – saopćeno je iz te kompanije.

  Biznis.ba / FENA

  biznis.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU