Sedam bh. proizvođača na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda

Sedam bh. proizvođača na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizira kolektivni nastup bh. kompanija na najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda – BIOFACH 2018, koji se održava u periodu od 14. do 17. 02. 2018. godine u Nirnbergu (Njemačka).

Na ovogodišnjem zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine na sajmu BIOFACH svoje proizvode će predstaviti kompanije: Anđelić d.o.o. Trebinje, Bosnaplod d.o.o. Brčko, Elmar d.o.o. Trebinje, Halilović d.o.o. Ilijaš, Heko d.o.o. Bugojno, Malo sunce d.o.o. Mostar i Sphere d.o.o. Sarajevo.

Sajam BIOFACH je vodeći svjetski sajam za organsku poljoprivredu i organske proizvode, a Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine na ovom sajmu već peti put od 2011. godine organizira zajednički nastup bh. proizvođača iz sektora ljekovitog i aromatičnog bilja, gljiva, šumskih plodova, eteričnih ulja i meda.

Izlagači i organizatori nastupa na sajmu očekuju da će tokom sajma biti uspostavljeni novi kontakti i ugovoreni novi poslovi koji će rezultirati povećanjem izvoza i otvaranjem novih izvoznih tržišta za bosanskohercegovačke firme.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci