RIPE NCC DNS Measurements hakaton 20. i 21. aprila u Amsterdamu

RIPE NCC DNS Measurements hakaton 20. i 21. aprila u Amsterdamu

RIPE NCC DNS Measurements hakathon je peti hakaton u organizaciji Réseaux IP Européens Network Coordination Centre (RIPE NCC) koji nudi priliku učesnicima da razvijaju nove alate za DNS operatere, koristeći podatke dobijene od organizatora.

Događaj će se održati u Amsterdamu 20. i 21. aprila 2017. godine i okupit će učesnike različitih znanja i vještina.

Tokom hakatona učesnici će otkriti nove mogućnosti korištenja bogatih izvora DNS mjerljivih podataka. Imat će zadatak da osmisle i implementiraju alate koji će biti korisni, kao i da kreiraju informativne vizuelizacije. Učesnici će biti podijeljeni u male timove, gdje će se svaki tim fokusirati na zadati projekat. Sav izvorni kod razvijen na hakatonu će biti javno licenciran i objavljen na GitHubu, kako bi bio dostupan cjelokupnoj zajednici.

RIPE NCC je jedan od pet regionalnih internet registara (Regional Internet Registry). U pitanju je nezavisna i neprofitna organizacija sa sjedištem u Amsterdamu koja upravlja dodjelom i registracijom resursa internet brojeva (IP adresa i brojeva autonomnih sistema) za preko 15.000 korisnika širom Europe, Bliskog istoka i dijelova centralne Azije.

L.Đ

O autoru

Srodni članci