Aktuelno:
RCC – 300.000 eura za projekte podrške sprovođenju strategije ‘JIE 2020’

RCC – 300.000 eura za projekte podrške sprovođenju strategije ‘JIE 2020’

Sekretarijat Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) uputio je poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih sprovođenju strategije “Jugoistočna Europa 2020” (JIE 2020), koja će biti finansirana iz instrumenta za male grantove ove organizacije za 2016. godinu.

Ukupan iznos grantovskih sredstava je 300.000 eura.

Program malih grantova usmjeren je na tri tematske oblasti, i to promociju i objavu rezultata postignutih u sklopu strategije “JIE 2020” kroz aktivnosti informiranja u šest ekonomija zapadnog Balkana, direktnu podršku ostvarivanju ciljeva strategije te podršku angažiranju organizacija civilnog društva u praćenju i provođenju strategije “JIE 2020”.

Poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava je ograničen postupak, pri čemu u prvoj fazi podnosioci zahtjeva do 16. maja trebaju dostaviti kratke preglede aktivnosti, zajedno sa odgovarajućom izjavom i dokumentacijom o registraciji radi provjere prava učešća u pozivu.

Odabrani podnosioci zahtjeva potom će biti pozvani da svu ostalu potrebnu dokumentaciju dostave do 20. juna, saopšteno je iz Sekretarijata Vijeća za regionalnu saradnju.

Fena/L.Đ

O autoru

Srodni članci