Radionica o konkurentnosti bh. proizvođača građevinskih proizvoda u EU i BiH

Radionica o konkurentnosti bh. proizvođača građevinskih proizvoda u EU i BiH

Radionica “Stvaranje regulatornog osnova za jačanje konkurentnosti BiH proizvođača građevinskih proizvoda na EU i domaćem tržištu” i “Promocija prirodnih lokalnih materijala na bh. tržištu – podizanje svijesti o utjecaju materijala na zdravlje i okoliš” bit će održana 23. i 24. juna na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu.

Cilj radionice “Stvaranje regulatornog osnova za jačanje konkurentnosti bh. proizvođača građevinskih proizvoda na EU i domaćem tržištu” je doći do hodovnika koji će pomoći nadležnim institucijama u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Distriktu Brčko BiH da unaprijede relevantne propise u ovoj oblast te doprinesu razvoju bh. privrede.

Radionica “Promocija prirodnih lokalnih materijala na BiH tržištu – podizanje svijesti o utjecaju materijala na zdravlje i okoliš” ima za cilj pomoći promociju i podizanje svijesti javnosti o važnosti korištenja prirodnih, lokalnih materijala, umjesto korištenja „standardnih“ građevinskih proizvoda koji su nerijetko toksični, kratkog životnog vijeka i imaju visoku CO2 emisiju prilikom proizvodnje i transporta, najavljeno je iz Green Councila (udruženja Savjet za zelenu gradnju).

Fena/J.K.

O autoru

Srodni članci