BiH među 10 zemalja iz kojih se najviše izvozi namještaj u Njemačku

BiH među 10 zemalja iz kojih se najviše izvozi namještaj u Njemačku

Predstavnici Privredne komore FBiH bili su u delegaciji koja je ovih dana posjetila sajam namještaja MOW u Bad Salzuflenu u Njemačkoj.

Prema zvaničnim podacima njemačkih institucija, Bosna i Hercegovina spada među 10 zemalja iz kojih se u Njemačku najviše uvozi namještaj, moglo se čuti tokom posjete, prenijeli su pojedini mediji.

S obzirom na činjenicu da moderni namještaj sadrži sve više metalnih predmeta, postoji mogućnost saradnje i metalne industrije BiH, s proizvođačima namještaja u Njemačkoj.

Poznato je da je metalna industrija među najrazvijenim i najnaprednijim granama u BiH, te da već sarađuje s mnogim njemačkim kompanijama, uključujući proizvođače automobila.

Inače, sajam MOW spada među vodeće sajmove namještaja u Europi i predstavlja izuzetnu priliku proizvođačima namještaja da svoje proizvode i novitete prezentiraju trgovcima i kupcima namještaja u Njemačkoj i šire.

Na sajmu su izloženi proizvodi iz 35 zemalja, a među njima su i ove godine proizvodi bh. proizvođača namještaja.

Visokokvalitetni i moderno dizajnirani namještaj proizveden u BiH je prepoznat od njemačkih kupaca i na ovogodišnjem sajmu MOW je privlačio pažnju kupaca.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci