8. Škola poduzetništva Općine Centar Sarajevo

8. Škola poduzetništva Općine Centar Sarajevo

Udruženje Idea uz podršku Općine Centar već osam godina implementira projekat Škola poduzetništva Općine Centar Sarajevo.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa. Škola poduzetništva će Vam pomoći u tome da unaprijedite znanja o biznisu i savremenom marketingu, razvijete poslovnu ideju i naučite kreirati poslovni plan.

Škola poduzetništva je posebno korisna za sve one koji namjeravaju aplicirati za grantove Općine Centar za pokretanje start-up biznisa.

Ove godine smo osim modula “Poduzetništva i poslovnog planiranja” (dva dana) u program uveli i nove module – “Digitalni marketing i marketing društvenih medija” (dva dana) i “Osnaživanje pojedinaca i kreiranje tima” (jedan dan).

Učešće u Školi poduzetništva je BESPLATNO. Svi učesnici će dobiti certifikat o pohađanju treninga potpisan od načelnika općine.

Edukacija će biti organizovana u konferencijskoj sali Cinema City Sarajevo (Maršala Tita 26, u neposrednoj blizini BBI Centra). Za učesnike je obezbijeđen ručak i osvježenje.

Saradnici Udruženja Idea stoje na raspolaganju polaznicima za besplatno savjetovanje tokom 12 mjeseci nakon završetka edukacije.

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva naših predavača i osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, te aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

Petodnevna edukacija će biti organizovana u četiri termina:
– Grupa 1: 01. oktobar – 05. oktobar 2018. godine (od 09 do 14 sati)
– Grupa 2: 08. oktobar – 12. oktobar 2018. godine (od 09 do 14 sati)
– Grupa 3: 15. oktobar – 19. oktobar 2018. godine (od 09 do 14 sati)
– Grupa 4: 22. oktobar – 26. oktobar 2018. godine (od 09 do 14 sati)

Sva pitanja možete poslati na e-mail adresu udruzenje.idea@gmail.com.

Posjetite i Facebook stranicu na facebook.com/udruzenje.idea.

O autoru

Srodni članci