7. MSCommunity konferencija

7. MSCommunity konferencija

Pred nama je sedmo izdanje sada već tradicionalne MS Community konferencije u Bosni i Hercegovini, koja će se ove godine održati u petak, 14. septembra, u Hotelu Hills Sarajevo.

Uz podršku Microsofta BiH i partnerskih kompanija, ovu konferenciju organizuje MSCommunity BiH, neprofitno udruženje sa svojim ograncima u Sarajevu, Banjoj Luci, Bijeljini, Tuzli, Mostaru i Bihaću, čija je primarna namjena razmjena znanja i iskustava između Microsoft orijentisanih korisnika, administratora, inženjera, programera i partnera u Bosni i Hercegovini, kao i svih IT entuzijasta. Udruženje aktivno djeluje već 10 godina i do sada je organizovalo brojne prezentacije, edukacije i događaje tehničkog karaktera, uz kontinuiranu podršku Microsofta BiH kao i nekoliko IT kompanija iz BiH.

Konferenciju su u sklopu MS Community Bosne i Hercegovine 2012. godine pokrenuli i osnivači samog MS Community udruženja, Damir Dizdarević i Enis Šahinović, a u proteklih 6 godina konferencija je sa aspekta učesnika, dostupnih predavanja i predavača višestruko narasla, što nam predstavlja posebno zadovoljstvo.

Danas, MS Community konferencija predstavlja jedan od značajnijih IT događaja u BiH i zajedno sa MSNetwork konferencijom mjesto na kojem se okuplja velika većina IT tržišta u BiH. Od svog prvog izdanja pa do danas, cilj konferencije je bio da na jednom mjestu okupi najbolje predavače o Microsoft platformi i rješenjima iz cijele regije, dokazane profesionalce i MVP-ove, koji su u mogućnosti da prezentiraju aktuelan i zanimljiv sadržaj za učesnike konferencije, te da se kroz druženje sa predavačima, organizatorima, partnerima konferencije i samim učesnicima omogući razmjena znanja i iskustava.

Detaljnije informacije pročitajte OVDJE.

O autoru

Srodni članci