back to top

Zavirite u otmjene restorane Džeke, Messija i ostalih poznatih fudbalera


Zavirite U Otmjene Restorane Džeke, Messija I Ostalih Poznatih Fudbalera

Vrhunski fudbaleri čiji su profesionalni ugovori nekada veći i od godišnjeg budžeta jednog glavnog grada, strateški, još tokom aktivne karijere, donose odluke vezano za svoju budućnost. Osim dara za fudbal, mnogi od njih su i poduzetnog duha, što potvrđuju i poslovanja njihovih firmi koje su sami ili u partnerstvu otvarali, piše Forbes.

Tako je naprimjer, fudbaler Arsenala i AC Milana, Mathieu Flamini s poslovnim partnerom Pasqualeom Granatom osnovao bionaučnu kompaniju GF Biochemicals, koja je napravila izuzetan posao u masovnoj proizvodnji levulinske kiseline koja se može koristiti u plastici, otapalima, gorivima i farmaceutskoj industriji, što ga je uvelo u društvo 100 najperspektivnijih mladih globalnih lidera u zajednici Svjetskog ekonomskog foruma.

Još 2014. američko Ministarstvo energetike, podsjeća sajt nsbusiness, imenovalo je levulinsku kiselinu kao jednu od 12 biohemikalija koje će najvjerovatnije stvarati vrijednost u budućnosti.

Osim u naučnoj oblasti, Flamini je svoj poslovni talent testirao i kada je 2018.godine zajedno sa bivšim saigračem iz Arsenala Mesutom Ozilom pokrenuo Unity, brend na prirodnoj bazi za lice, kosu, tijelo i wellness.

Širok je spektar djelatnosti i biznisa u kojima se uspješni fudbaleri pojavljuju kao investitori. Nekretnine su jedna od oblasti, kao i ugostiteljstvo.

Istražujući poduzetničke interese najvećih fudbalskih zvijezda izvan sportskih terena, među njima smo otkrili četiri ugostitelja. Edin Džeko, Lionel Messi, Luis Suarez i Adrien Silva, čiji restorani pobuđuju pažnju.

Spisak fudbalera -ugostitelja ne završava svakako ovdje, u ovoj branši su se potvrdili još i Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Frank Lampard, David Beckham, Vincent Kompany, Rio Ferdinand, Ryan Giggs i drugi.

U centru Barselone Lionel Messi je otvorio restoran  Bellavista del Jardin del Norte, koji vodi zajedno sa bratom i sestrom. Enterijer je uređen tako da podsjeća na njegov rodni Rosario u Argentini.

Bellavista se prostore na dva sprata na više od 1000 metara kvadratnih, u kojem možete probati klasične tapase, sve vrste ribe, školjke, sushi i plodove mora, kao i sve vrste nesa. Ovdje ćete probati i dobra vina, piva i koktele.

U restoranu su također izloženi potpisani dresovi Messija, Luisa Suareza i Neymara, dok na velikim ekranima gosti mogu gledati i fudbalske utakmice te igrati video igre iz 1980-ih i 1990-ih godina.

Edin Džeko: ‘U Dubrovniku sam želio napraviti restoran kakav nije nijedan drugi’

Najbolji fudbaler BiH Edin Džeko koji danas igra u Turskoj, prije tri godine je u Dubrovniku, na mjestu nekadašnjeg restorana Takenoko, otvorio svoj restoran “Ezzo”.

– Dubrovnik je mjesto u kojem sam se oduvijek osjećao kao kod kuće i gdje sada provodim ljetne praznike sa svojom porodicom. Ovdje sam želio napraviti restoran kakav nije nijedan drugi, za sve one koji vole Dubrovnik koliko i ja. Usput sam imao sreću da sam upoznao Armina Hadžića, mog poslovnog partnera, koji dijeli istu strast prema vrhunskoj gastronomiji. Nakon mjeseci napornog rada i predanosti da sve bude savršeno, EZZA Steak & Cocktail Bar je oživio – rekao je.

Ostatak teksta i fotografije pogledajte ovdje.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU