Lenovo predstavio nove adute za budućnost

Lenovo predstavio nove adute za budućnost

Lenovo je u Las Vegasu, na sajmu CES 2018, predstavio svoju viziju tehnoloških inovacija za 2018. godinu. Uz ideju “od džepa do doma”, predstavljen je cijeli portfelj inteligentnih inovacija.

Korak prema virtuelnoj stvarnosti napravljen je uz pomoć Lenovo Mirage Solo i Daydream headseta koji donosi mogućnost „uranjanja“ u virtuelnu stvarnost (VR). Zahvaljujući kameri Lenovo Mirage i tehnologiji Daydream, korisnici će moći zabilježiti važne životne trenutke te ih na ovom headsetu ponovno doživjeli u 3D formatu.

Profesionalci, također, mogu transformisati svoj način rada u proširenoj stvarnosti (AR) uz pomoć pametnih naočala Lenovo C220 (Lenovo C220 Smart Glasses). Ovaj uređaj za proširenu stvarnost ne zahtijeva kontrolu rukama i koristi potencijal pametnog telefona za izvođenje zadataka ili treninge.

ThinkPad je, također, osnažen s osvježenom X1 linijom i inovacijama na serijama X, T i L. Zahvaljujući aplikaciji Lenovo Vantage, korisnici sad mogu jednostavnije prebacivati datoteke i postavke među računarima.

Odvojivi 2-u-1 uređaj Miix 630 prkosi očekivanjima onoga što prenosnik zaista može. Pruža fleksibilnost i produktivnost prenosnika Windows 10 S s mobilnošću poput one pametnog telefona. Temeljen na Qualcomm Snapdragon 835 mobilnoj Mobile PC platformi, Miix 630 je uz debljinu od 15,6 mm (0,6 in) i težinu 1,33 kg (2,93 lbs) lagan mobilni pratitelj. Kako je Windowsima 10 S opremljen značajkom Cortana, moguće je koristiti glas kako bi se pristupilo digitalnom asistentu, a biometrijsko prepoznavanje lica Windows Hello za sigurniju i jednostavniju prijavu na profil.

Inovacije u sklopu linije X1 odnose se na ekran, privatnost i povezivost. X1 Tablet sada dolazi u veličini od 13 inča s 3K zaslonom te opcionalnom globalnom LTE-A povezivosti. Na uređajima X1 Carbon i X1 Yoga bit će omogućena Amazon Alexa uz vrhunski zaslon s podrškom za Dolby Vision HDR3 za izuzetno iskustvo gledanja sadržaja te Think Shutter Camera Privacy, koja uklanja potrebu za pokrivanjem kamere s ljepljivim papirićima. Uz to, X1 Carbon liniji dodani su ekrani osjetljiv na dodir – što će korisnicima još više razloga da vole ovaj 14-inčni poslovni prenosnik – uz 15 sati trajanja baterije.

Lenovo Thunderbolt 3 Graphics Dock omogućava da se na odabrane privatne računare Lenovo spoje do tri 4K zaslona – istovremeno se dobiva panoramski pregled, pojačanje izvedbe uz pomoć diskretne grafike te punjenje ličnog računara.

Agencije/L.Đ.

O autoru

Srodni članci