Ekološki projekat: LED rasvjeta kompanije Luminos i u željezari Zenica

Ekološki projekat: LED rasvjeta kompanije Luminos i u željezari Zenica

Kompanija Arcelor Mittal Zenica, kao sastavni dio najvećeg svjetskog proizvođača čelika Arcelor Mittal, otkada je 2008. ponovo pokrenula integralnu proizvodnju u ovom nekadašnjem industrijskom gigantu, konstantno je fokusirana na unapređenje rezultata u oblasti zdravlja i zaštite životne okoline, te na dugoročne investicije u nove tehnologije kako bi se smanjio njihov utjecaj na okoliš.

Aktivnosti na postizanju ovih važnih ciljeva se nastavljaju i dalje, a nedavno je Arcelor Mittal Zenica odlučila krenuti u jedan važan ekološki projekat, koji ujedno predstavlja i projekat energetske uštede, kroz zamjenu postojeće industrijske rasvjete u svojim postrojenjima novom, prihvatljivijom i ekonomičnijom LED rasvjetom.

U današnjem vremenu potrebe za povećanjem ekološke svijesti, energetska ušteda, a što je najvažnije, i proizvod koji je ekološki prihvatljiv, to je što danas svjetski privredni giganti zahtjevaju i čemu teže, a što je cilj i Arcelor Mittala Zenica.

Nakon raspisanog javnog tendera i mnogo održanih neposrednih sastanaka sa potencijalnim ponuđačima, realizacija ovog zahtjevnog projekta povjerena je domaćoj kompaniji Luminos d.o.o. Sarajevo, koji će postojeću rasvjetu zamijeniti svjetiljkama 100% bh. brenda “Luminos Premium”, čiji je proizvođač LED Vision do.o. iz Lukavca, a koji iza sebe ima već niz uspješno realiziranih sličnih projekata sa privrednim objektima klijenata poput HIFA benzinske pumpe, Importanne tržnog centra Sarajevo, Termoelektrane Tuzla, Fabrike cementa Lukavac, i mnogih drugih.

“Uslovi rada željezare u Zenici su izuzetno teški – počev od prašine, visokih temperatura, te vremena rada, koji doseže i do 24 sata. Svi ti faktori zahtjevali su veoma visok kvaliteta rasvjetne opreme. Samim tim odabir Luminos Premiuma kao domaćeg brenda LED rasvjete za partnera jedne renomirane svjetske kompanije, koji podrazumijeva primjenu najviših standarda u realizaciji tako velikog i zahtjevnog projekta, gdje se radi o zamjeni velikog broja rasvjetnih tijela, veliko je priznanje za nas, ali ujedno i potvrda da smo na pravom putu što se standarda poslovanja i same poslovne strategije tiče”, rekli su iz kompanije Luminos.

To je još jedan pokazatelj da se u konkurenciji svih ostalih proizvođača LED rasvjete koji egzistiraju u BiH brend “Luminos Premium” pokazao kao najbolji izbor što se omjera kvaliteta i cijene tiče.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci