Aktuelno:
Završena prva obuka stručnjaka za EU fondove

Završena prva obuka stručnjaka za EU fondove

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa VCC fondacijom iz Poljske i firmom PlanB d.o.o. , realizirala je specijalistički program obuke na temu „EU Funds Specialist/Stručnjak za EU fondove“. Obuku je pohađalo 16 polaznika.

Program obuke je omogućio polaznicima sticanje neophodnih teoretskih i praktičnih znanja o EU programima u okviru kojih potencijalni aplikanti iz Bosne i Hercegovine mogu prijavljivati projektne prijedloge.

U toku obuke, koja je realizirana kroz dva modula, polaznici su se upoznali sa svim otvorenim programima EU relevantnim za preduzeća i druge institucije u Bosni i Hercegovini, poput IPA II i HORIZON 2020 i COSME programa čije se otvaranje za Bosnu i Hercegovinu uskoro očekuje. Polaznici su najveći dio vremena proveli radeći praktične vježbe na konkretnim projektnim prijedlozima.

“EU Funds Specialist” je certificirani program obuke tako da su polaznici obuke, pored sticanja neophodnih znanja i nakon položenog ispita provjere znanja stekli pravo da dobiju međunarodno priznati Europass certifikat.

U toku je upis u novi ciklus obuke „EU Funds Specialist/ Stručnjak za EU fondove“. Rok za prijave je 26. februar 2016. godine. Više informacija na telefon 033/566-201.

Press-služba VTK BiH/A.Š.

O autoru

Srodni članci