Uređenje infrastrukture za nove investitore

Uređenje infrastrukture za nove investitore

U Industrijskoj zoni dva u Bijeljini jučer je svečano obilježen završetak izgradnje posljednjih 390 metara glavne saobraćajnice za šta je uloženo 220.000 KM. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je Investiciono-razvojnoj banci /IRB/ Republike Srpske koja je u ovaj projekat uložila gotovo 100.000 KM, dok je iz lokalnog budžeta izdvojeno 120.000 KM.

“Uradili smo mnogo i nastavićemo da ulažemo u uređenje Industrijske zone da bismo obezbijedili što bolje uslove sadašnjim i budućim investitorima, jer to je jedini način da se privreda razvija i da novim zapošljavanjem zadržimo mlade ljude na ovim prostorima”, rekao je Mićić.

Direktor IRB Snežana Vujnić rekla je novinarima da o uspješnosti ovog projekta, koji je finansiran iz Finansijskog mehanizma koji je uspostavila Vlada Republike Srpske, govori činjenica da su od 35 placeva u Industrijskoj zoni dva prodata 34 placa.

Ona očekuje da će to doprinijeti unapređenju poslovnog okruženja u ovom dijelu Srpske i otvaranju novih radnih mjesta.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Bijeljini Tomica Stojanović rekao je na svečanosti da je u uređenje Industrijske zone dva do sada uloženo 1,2 miliona KM i da je za buduće investitore obezbijeđena gotovo sva neophpodna infrastruktura.

Prema njegovim riječima, glavna saobraćajnica koja je jučer završena duga je 1.100 metara i u njenu izgradnju uloženo je 860.000 KM.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci