U utorak u Mostaru sastanak o ekološki prihvatljivoj energiji

U utorak u Mostaru sastanak o ekološki prihvatljivoj energiji

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle organizira treći koordinacijski sastanak članova EFEKT mreže za okolišno prihvatljivu energiju u Mostaru kako bi predstavio mogućnosti koje doprinose stvaranju energetskog sektora prihvatljivog za životnu sredinu, s fokusom na energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

Sastanak će se održati u utorak, 6. oktobra u 11 sati u City hotelu u Mostaru (Vukovarska b.b.), a izjave za medije predviđene su od 10:45 do 11:15, najavili su organizatori.

EFEKT mreža konstruktivno doprinosi stvaranju okolišno prihvatljivog energetskog sektora u BiH, koji ispunjava sve međunarodne obaveze preuzete u procesu pridruživanja Europskoj uniji i ugovorom o Energetskoj zajednici po pitanjima povećanja EEiOIE i smanjenja negativnog utjecaja fosilne energije na okoliš, zdravlje ljudi i cjelokupan društveno-ekonomski razvoj.

Pored predstavljanja dosadašnjeg rada EFEKT mreže, na skupu će biti govora o trenutnom stanju i aktivnostima na primjeni energetske učinkovitost na lokalnoj razini, mogućnostima finansiranja projekata iz oblasti energetske učinkovitosti te programima Njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ.

Članovi EFEKT mreže predstavit će aktuelnosti iz svojih oblasti djelovanja, a mrežu prvenstveno čine pojedinci koji svojim stručnim znanjem i kompetencijama značajno doprinose institucionalnom i konstruktivnom pristupu rješavanju problema i stvaranju okolišno prihvatljivog energetskog sektora u BiH, te povećanju primjene energetske učinkovitost i korištenju obnovljivih izvora energije.

EFEKT mreža broji 81 člana iz svih dijelova BiH, i to su eminentni domaći i regionalni stručnjaci iz oblasti građevinarstva, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, zaštite okoliša, uposlenici javne uprave na svim razinama, novinari i predstavnici nevladinog sektora.

Fena/I.H.

O autoru

Srodni članci