Trening: Agilno upravljanje IT projektima za klijente

Trening: Agilno upravljanje IT projektima za klijente

Trening “Agilno upravljanje IT projektima za klijente” održat će se 21. februara u Hotelu Sarajevo. 

Da li ste Vi projektni menadžer koji ima viziju i znanje šta želite postići sa informacionim sistemom koji trebate razviti, ali iskustveno znate da sve stvari nisu potpuno jasno definisane, da će biti promjena korisničkih zahtjeva i da specifikacija zahtjeva, odnosno tenderska dokumentacija koju pripremate nije, i vrlo vjerovatno ne može biti, sveobuhvatna i precizna u detalje?

Skoro sve softverske kompanije danas prakticiraju agilni razvoj, ali Vi možda još nemate iskustva sa tim konceptom organizacije rada ili tek počinjete upravljati projektima u agilnom okruženju?

Imate fiksni budžet, a želite uspješno upravljati neizvjesnostima i pri tome projekat uspješno okončati “od prve”, bez aneksa ugovora i eventualno novih postupaka nabavki?

Trening „Agilno upravljanje projektima za klijente“ prezentira uspješne agilne procese, prakse i alate za projektne menadžere koji naručuju razvoj softverskih proizvoda, u kojem Vi i razvojni tim ugovorenog ponuđača radite zajedno na postizanju ciljeva projekta, pri tome uvažavajući činjenicu da je nemoguće unaprijed predvidjeti sve funkcionalnosti i detalje budućeg sistema, te da su nova saznanja do kojih dolazimo u toku projekta, vrlo vjerovatno ključna za razvoj sistema koji donosi najveću poslovnu vrijednost Vama kao klijentu. Na treningu ćemo se fokusirati na Scrum, kao vodeći agilni okvir, ali će se prezentirati i korisne tehnike i alati iz Kanban, Lean i DSDM pristupa.

 

Više informacija OVDJE.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci