Aktuelno:
TK: Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015.

TK: Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015.

Vlada Tuzlanskog kantona sredinom septembra donijela je Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015. godini.

Donošenjem Programa stekli su se uvjeti da poljoprivredni proizvođači mogu početi s podnošenjem zahtjeva za kantonalne novčane podrške iz primarne poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja.

U skladu s dosadašnjom praksom, zahtjeve za kantonalne novčane podrške predviđene u 2015. godini, poljoprivredni proizvođači s područja Tuzle podnose Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, putem pisarnice Grada Tuzla.

U saopćenju se navodi da je 30. septembar krajnji rok za predaju zahtjeva za novčanu podršku: za košnice pčela, odnosno uzgoj pčelinjih zajednica, za plasteničku proizvodnju povrća i jagode i za podizanje nasada jagodičastog voća.

Za ostale kantonalne novčane podrške, krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30. oktobar ove godine.

Radi detaljnijeg informiranja o vrstama i oblicima podrške, uvjetima koji se moraju ispuniti za ostvarivanje prava na podršku, te za ostala pojašnjenja u postupku podnošenja zahtjeva, svi poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti direktno Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti.

Fena/I.H.

O autoru

Srodni članci