SMART Mentorship: Javni poziv za potencijalne mentore

SMART Mentorship: Javni poziv za potencijalne mentore

Pozivaju se svi zainteresovani pojedinci/organizacije/kompanije da se prijave kao mentori i tako aktivno učestvuju u stvaranju povoljnog ambijenta za razvoj društvenog poduzetništva u BiH.

Smart Start je kroz proces selekcije, evaluacije i bodovanja odabrao 10 organizacija civilnog društva u BiH koje su dobile mogućnost i finansijsku podršku da razviju ili unaprijede društvena preduzeća neophodna za stabilnost, održivi razvoj OCD-a i razvoj dobre ekonomije. Svaki početak je težak i podrška iskusnih mentora je neophodna da bi se za OCD i društvena preduzeća stvorio povoljniji ambijent i podržavajuće okruženje za razvoj društvenog poduzetništva.

Od mentora se očekuje uspostavljanje partnerskog odnosa sa predstavnicima društvenog preduzeća i/ili organizacije u okviru kojeg mentor na volonterskoj osnovi, svojim profesionalnim znanjem i iskustvom pruža podršku organizaciji koja je početnik u realizaciji svoje ideje. Ovaj odnos je baziran na međusobnom poštovanju i povjerenju, a ogleda se kroz ohrabrivanje i motivisanje, zajedničko razmatranje poslovnih situacija i izazova i davanje konstruktivnih savjeta. Planirano je da metoring traje minimalno 6 mjeseci, uz mogućnost produžetka.

Budući mentor treba da zadovoljava sljedeće kriterije:

  • da posjeduje akademsko obrazovanje ili je kompanija/organizacija registrovana u BiH;
  • da je spreman/a da nesebično podijeli znanje i iskustvo;
  • da ima pozitivan stav i vjeruje u ideju udruživanja građana i društvenih preduzeća, te podržava dobru ekonomiju;
  • da je svjestan izazova sa kojima se suočavaju organizacije.

 

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci