Rusija namjerava da na Dalekom istoku izgradi moćan centar

Rusija namjerava da na Dalekom istoku izgradi moćan centar

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da Rusija namjerava da na Dalekom istoku izgradi moćan centar za međunarodnu saradnju i ekonomsku integraciju, prenosi Sputnjik.

“Naši napori imaju za cilj stvaranje moćnog centra za međunarodnu saradnju i integracije, poslovne i investicione aktivnosti, obrazovanje, nauku i kulturu ovde u dinamično napredujućem Azijskopacifičkom regionu“, rekao je Putin na plenarnoj sednici Foruma.

On je istakao da stvaranje takvog centra treba da poboljšanje blagostanja stanovnika dalekoistočnog regiona „kako bi ljudi u potpunosti mogli da se ostvare“.

Razvoj Dalekog istoka predstavlja moćan resurs za postizanje planiranog proboja u ruskoj ekonomiji u cjelini, dodao je ruski predsjednik.

“U tome vidimo moćan resurs za postizanje strateških ciljeva koje smo postavili, za prodoran razvoj, jačanje konkurentnosti zemlje i poboljšanje kvaliteta života građana“, istakao je Putin.

Govoreći na četvrtom Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, Putin je rekao da će Daleki istok dobiti ulogu zamajca ruske ekonomije.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci