QSS u 20 godina poslovanja izrastao u lidera digitalne transformacije BiH

QSS u 20 godina poslovanja izrastao u lidera digitalne transformacije BiH

QSS je u 20 godina poslovanja realizirao više od 500 projekata i digitalizirao više od 1000 organizacija. Poslovni jubilej će obilježiti organizacijom regionalne konferencije o digitalnoj transformaciji “Bosnia goes digital”.

Sarajevski QSS, jedna od vodećih IT kompanija za programska i rješenja u cloudu te sistemske integracije u regiji, ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja.

QSS je u 20 godina realizirao više od 500 projekata te je višegodišnji partner vodećih globalnih IT lidera poput kompanija Adobe, Cisco, HP, IBM, Microsoft, Oracle, Symantec i drugih.

Zahvaljujući izgrađenim vlastitim stručnjacima i kapacitetima u ”cloud” tehnologiji te mreži renomiranih partnera QSS se pozicionirao kao lider u projektima digitalne transformacije u BiH. Digitalna transformacija ubrzano mijenja sve privredne grane širom svijeta te otvara nove poslovne modele i prilike za novu dodanu vrijednost, kako za biznise tako i za građane. Potencijal digitalne transformacije je velik, posebno za male i srednje kompanije, kojih je najveći postotak u privredama poput bosanskohercegovačke, a kojima tehnologija otvara globalno tržište i omogućava brzo skaliranje biznisa.

QSS je uspješno digitalizirao poslovanje preko 1000 bh. kompanija, agencija i organizacija, a neki od realiziranih projekata su od nacionalnog značaja za BiH. QSS je podržao sprovođenje parlamentarnih izbora u BiH 2010. godine, projekt fiksalizacije u Federaciji BiH, projekat eGovernment za Vijeće Ministara BiH te posljednji popis stanovništva u BiH. Projekat elektroničkog školskog dnevnika koji je QSS implementirao u sklopu pilot-projekta u Kantonu Sarajevo primjer je kako digitalna transformacija može imati široku primjenu u svakodnevnom životu.

Više o QSS-u i realiziranim projektima koji su uveliko unaprijedili način poslovanja te olakšali svakodnevne aktivnosti možete vidjeti u novom korporativnom filmu.

QSS će poslovni jubilej obilježiti organizacijom regionalne konferencije o digitalnoj transformaciji pod nazivom “Bosnia goes digital” koja će okupiti 300-tinjak predstavnika iz poslovne, akademske i političke zajednice.

Konferencija će se održati 28. septembra u Mixer house Sarajevo.

 

Akta/L.Đ

O autoru

Srodni članci