Podrška Švicarske zapošljavanju u BiH

Podrška Švicarske zapošljavanju u BiH

Slijedom potpisanog Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji podržava Vlada Švicarske, i Federalnog ministarstva rada i socijalne politike jučer je, u prostorijama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u Sarajevu, izvršena primopredaja informatičke opreme u sklopu aktivnosti tehničkog i infrastrukturnog unaprijeđenja rada ovog ministarstva. Vrijednost opreme koju je uručio rukovodeći ovog projekta Ranko Markuš je 20.000 KM.

Memorandumom o saradnji je predviđeno da bude pružena stručnu, analitička, tehnička i infrastrukturna podršku Ministarstvu u realizaciji projekata u oblasti zapošljavanja, uključujući i podršku u izradi novog pravilnika o evidencijama u oblasti zapošljavanja, dok ovo ministarstvo koordinira kompletan proces izrade pravilnika s krajnjim ciljem podrške efikasnijoj reformi javnih službi za zapošljavanje i realizacije projekata u oblasti zapošljavanja mladih.

Novi pravilnik će predstavljati značajno unaprijeđen pravni okvir koji će omogućiti kvalitetnu primjenu novih metoda rada u javnim službama za zapošljavanje, saopšteno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci