Otvorene prijave za Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu 2018.

Otvorene prijave za Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu 2018.

Da li imate ideju za veliku priču? Želite da izvještavate po najvišim profesionalnim standardima, uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku? Da li želite da ta priča bude objavljena širom Jugoistočne Europe i da ima međunarodni utjecaj?

Ako želite da napredujete u karijeri i radite na priči koja bi mogla da izazove promjene, onda je Balkanska stipendija za izvrsnost u novinarstvu prava prilika da to i ostvarite.

Svake godine, Balkanska istraživačka mreža (BIRN) bira deset novinara koji će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja na temu koja je bitna za region i EU – 2018. godine tema je ISTINA.

Detaljna uputstva o konkursu možete naći na našem sajtu.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Grčke.

Svoje prijave s prijedlogom priče na ovogodišnju temu “Istina” pošaljite nam do 12. marta 2018. godine.

Kandidati koje izabere stručni žiri dobit će stipendiju u iznosu od 2.000 eura, kao i dodatnih 2.000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Oni će, također, prisustvovati međunarodnim seminarima, konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama, koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima. Tri najbolje priče izabrane od stručnog žirija će dobiti novčane nagrade.

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte nas na fellowship@birn.eu.com.

L.Đ

O autoru

Srodni članci