Osnove BIM-A – Autodesk Revit

Osnove BIM-A – Autodesk Revit

Osnovni zadatak ovog kursa je edukacija u Autodesk Revit programu.

Polaznici se upoznaju sa konceptom Bulding Information Modeling (BIM) i alatima za uređivanje arhitektonskih i građevinskih projekata i dokumentacije. Polaznici počinju sa učenjem fundamentalnih funkcija Autodesk Revit te napreduju sa shematskim crtanjem, konstruktivnom dokumentacijom i vizuelnim prikazom.

U početnim časovima polaznicima će se prezentirati koncept i teorije BIM-a jednostavnim prezentacijama – Jedan projekat koji se veže na sve ostalo – kao i logiku arhitekture BIM-a.

Ubrzo nakon toga polaznicima će se prezentirati osnovne funkcije alata, procedura i redoslijed upotrebe istih koje će moći primijeniti na praktičnim zadacima – korak po korak. Kurs u nastavku objašnjava osnovne elemente u oblikovanju i projektovanju tehničke dokumentacije koje čine 50% od sadržaja projekta. Nakon osnovnih elemenata kurs se fokusira na prateće elemente te će podstaći polaznike da razmišljaju o detaljima i samoj strukturi objekata. U konačnici kursa polaznici će naučiti svrhu BIM-a kao prezentaciju njihovog budućeg objekta ili strukture te preuzimanja svih mogućih parametara vezanih za izgled, konstrukciju ili upravljanje isitim projektom. Koordinacija i preuzimanje podataka je najvažniji cilj BIM-a.

Ciljna grupa:
Kurs je namijenjen polazicima koji nemaju prethodna CAD iskustva, sa velikim interesovanjem i željom za učenje osnove Autodesk Revit. Preporučeno je da posjeduju veliko poznavanje u izradi inženjerskih projekata i skica.

Više informacija pročitajte OVDJE.

 

L.Đ

O autoru

Srodni članci