Nove poslovne prilike na Sajmu privrede u Tešnju

Nove poslovne prilike na Sajmu privrede u Tešnju

Ovogodišnji ”12. sajam privrede Tešanj 2016” kao i dosad organizuje Udruženje privrednika ”Biznis centar” Jelah – Tešanj, a Privredna komora Federacije BiH je partner Sajma.

Sajam će biti održan od 19. do 22. maja na lokalitetu Kraševo b.b. kod Carinskog terminala Tešanj i predstavlja jedan od najznačajnijih privrednih događaja u BiH i jedinstvenu priliku za kvalitetan nastup i prezentaciju kompanija.

Poznato je da je Tešanj mjesto gdje se grade uspješne poslovne priče. O privrednom razvoju ove općine govore i  različita područja privrednih aktivnosti – autoindustrija, metaloprerada, tekstil i koža, prehrana, prerada drveta, hemija, eksploatacija mineralnih voda.

Predsjednik Udruženja privrednika ”Biznis centar” Jelah – Tešanj Senad Brka kazao je za Fenu da pripreme za održavanje sajma teku planiranom dinamikom, da su ove godine predvidjeli veći izložbeni prostor u odnosu na godinu ranije, te da očekuju oko stotinu izlagača iz BiH i inostranstva.

U okviru sajamskih sadržaja, kako je dodao,  predviđena su brojna predavanja i okrugli stolovi posvećeni ekonomiji i privrednim temama. Među ostalim, bit će govora o procesu europskih integracija, razvoju autoindustrije, poljoprivrede i otkupu malina, kao i kreditnim linijama za privrednike.

Sajam privrede Tešanj pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika.

Privredna komora Federacije BiH je pozvala sve privredne subjekte u BiH da učestvuju na  Sajmu privrede Tešanj 2016.

Fena/A.Š.

O autoru

Srodni članci