Na poziv Općine Vogošća stigla jedna prijava: PRAKTIK želi graditi proizvodni pogon

Na poziv Općine Vogošća stigla jedna prijava: PRAKTIK želi graditi proizvodni pogon

Na Javni poziv za ostvarivanje prava pogodnosti za investiranje u općini Vogošća u svrhu razvoja i poticaja industrijske proizvodnje stigla je samo jedna prijava, izvještava Indikator.ba. 

Jedina kompanija koja se prijavila s namjerom da gradi proizvodni pogon i koja je ispunila uslove iz poziva je privredno društvo „PRAKTIK“ d.o.o. sa sjedištem u Vogošći.

PRAKTIK je stekao uslove za nastavak učešća u drugoj fazi javnog poziva, u kojoj će trebati prikupiti potrebnu dokumentaciju kako bi aplikacija bile bodovana.

Rok za izgradnju proizvodnog kapaciteta ne može biti duži od 18 mjeseci od dana izdavanja pravosnažnog rješenja – odobrenja za građenje.  Općina Vogošća daje investitorima podsticaj uplatom dijela sredstava za plaćanje naknade za rentu i troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta.

Kompanije se, prema pozivu, obavezuju na upošljavanje novih od 10 do 25 radnika, ovisno o površini novosagrađenih proizvodnih kapaciteta.

Firma PRAKTIK d.o.o. se bavi proizvodnjom INOX i čeličnih dijelova za industriju namještaja kao i drugih čeličnih podkonstrukcija, a osnovana je 1998. godine.

Kompanija već ima proizvodni objekat u Vogošći površine 3.600 metara kvadratnih.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci