Kurs ovlašteni knjigovođa – online

Kurs ovlašteni knjigovođa – online

Ovaj kurs je logični nastavak kursa samostalni knjigovođa online ili ofline, održava se isključivo online priprema za polaganje ispita za međunarodnu certifikaciju.

Popust od 30% popusta (odnosi se na polaznike koji su završili kurs samostalni knjigovođa u ovo školi) i važi do 15. 08. 2017.

Učite od eksperata, autori kursa:

1. Jelena Bogdanović, diplomirani menadžer

2. Nada Zlatković, dipolomirani ekonomista

Šta ćete znati kada završite kurs?

Bit ćete osposobljeni da vodite organizaciju knjigovodstva, finansijske imovine i materijalne imovine, i lizing imovine, kapitala; voditi analitike potraživanja od kupaca i obaveze od dobavljača; voditi knjigovodstvo maloprodaje; voditi blagajnu; voditi knjigovodstvo proizvodnje; raditi obračun proizvodnje; vršiti plaćanja dinarska i devizna i alternativna plaćanja; sklapati ugovore za alternativna plaćanja (ugovori o cesiji, asignaciji i preuzimanju duga); obračunavati valutne i kursne razlike; obračunavati i plaćati lizing rate; sastaviti platne liste i obračunavati zarade i bolovanja; obračunati porez i doprinose na zarade i naknade; podnositi M4; obračunati naknade po ugovorim; kreirati poslovne knjige; obračunavati računovodstvenu i poresku amortizaciju i knjižiti poreske razlike; vršiti obračun uvoza i obračun proizvodnje; podnositi relevantne poreske prijave; poreza na dodatu vrijednost, knjižiti manjkove i viškove; kreirati poslovne knjige; izraditi zaključni list; vršiti izradu finansijskih izvještaja i standarda finansijskog izvještavanja; izrađivati i podnositi: poreski bilans, bilans tokova kapitala i bilans tokova gotovine, izrađivat ćete i podnositi prijavu za porez na dobit i akontaciju.

Više informacija pronađite OVDJE. 

L.Đ

O autoru

Srodni članci