Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  UNIQA implementirala novi model poslovanja – UNIQA 3.0

  Nova poslovna strategija primarno usmjerena ka klijentu i digitalizaciji

  Osiguravajuće društvo UNIQA Osiguranje d.d. Sarajevo započelo je 2021. godinu implementacijom nove poslovne strategije pod nazivom UNIQA 3.0. Novi poslovni model razvijen je zajedničkim inputima iz 18 zemalja u kojima UNIQA Group djeluje, te je definisana strategija i novi poslovni model u čijem fokusu je klijent, njegove potrebe i očekivanja u skladu sa izmijenjenim uslovima poslovanja.

  Iz UNIQA Osiguranja ističu da je orijentacija ka klijentu i u prethodnim strategijama igrala veliku ulogu. Međutim, bržim razvojem digitalizacije kao i  promjenama na tržištu osiguranja, nastalim između ostalog i pojavom COVID-19, pružanje pojednostavljene i inovativnije usluge klijentima je dobilo na dodatnom značaju.

  “UNIQA 3.0 je naš odgovor na novonastale trendove u digitalizaciji i inovacijama na tržištu, kao i na izazove sa kojima se cijeli svijet susreće. Nova strategija je podrazumijevala i reogranizaciju poslovnih procesa kako bi našim klijentima pojednostavili i ubrzali procese zaključenja polisa i isplata šteta. Dakle, implementacijom UNIQA 3.0 strategije  i novog poslovnog modela želimo biti korak ispred po pitanju zadovoljenja potreba klijenata sa stanovišta jednostavnosti, efikasnosti i transparentnosti i postići izvrsnost usluge koju pružamo klijentima – izjavila je Senada Olević, direktorica UNIQA Osiguranja u Bosni i Hercegovini u svom obraćanju.

  Uprkos brojnim izazovima sa kojima se društvo suočavalo u prethodnoj godini, poslovni rezultati  i ostvarena dobit ukazuju da su klijenti prepoznali kvalitet usluga i povjerili svoju sigurnost UNIQA Osiguranju.

    Uvodi se elektronski potpis u BiH

  Prepoznatljiv kao inovator u sektoru osiguranja i prateći potrebe klijenata, UNIQA je bila prvo osiguravajuće društvo na tržištu BiH koje je pokrivalo i troškove liječenja od  COVID -19. Također, u prethodnoj godini je predstavljen i novi proizvod „Sigurna profesija“ namijenjena ljekarima i ostalim predstavnicima medicinske profesije, a koje podrazumijeva osiguranje finansijskih gubitaka uslijed nemogućnosti obavljanja prakse, osiguranje pravne zaštite kao i osiguranje profesionalne odgovornosti medicinskog osoblja.

  Sa primjenom nove strategije UNIQA 3.0, pored digitalizacije procesa i usluga i unapređenja komunikacije, planirano je i dalje uvođenje novih proizvoda i širenje poslovne mreže širom Bosne i Hercegovine.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU