Klas pregovara o izvozu za Albaniju, Mađarsku i Kinu

Klas pregovara o izvozu za Albaniju, Mađarsku i Kinu

“Trenutno smo u intenzivnim pregovorima oko plasmana naših proizvoda na tržište Kine, Albanije, Mađarske, te arapskih zemalja. Svakako da ima mnogo prostora za dalji rast izvoza i mi ćemo prvenstveno u kategoriji smrznutih pekarskih proizvoda intenzivno raditi na dodatnom i značajnijem plasmanu”, rekao je u intervjuu za Oslobođenje Nihad Imširović, direktor Klasa.

Klas danas izvozi na skoro sve kontinente, u više od 20 zemalja svijeta od EU i SAD-a, preko Australije, Kanade, zemalja CEFTA, do Turske. Najznačajnija izvozna tržišta su Hrvatska, Danska, Crna Gora, Švedska, Švicarska, SAD.

Godišnje može proizvesti ukupno 140.000 tona hrane, što ih svrstava među respektabilnije proizvođače i brendove u ovom dijelu Europe.

Imaju najveći mlin za preradu pšenice u jugoistočnoj Europi, čiji je kapacitet 450 tona dnevno, potom velike kapacitete skladištenja žita, automatiziranu pekarsku proizvodnju, organizirani program uzgoja, otkupa i prerade malina i drugog jagodičastog voća, širok asortiman konditorskih i slastičarskih proizvoda.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci