Kako izgleda vlasnička struktura Unioninvestplastike nakon serije transakcija?

Kako izgleda vlasnička struktura Unioninvestplastike nakon serije transakcija?

Vlasnička struktura Unioinvestiplastike je doživjela značajne promjene nakon serije transakcija dionicama ove kompanije na Sarajevskoj berzi obavljenih posljednjih sedam dana, pri čemu kao većinski vlasnici više ne figuriraju MIMS d.o.o. i Mujo Selimović, izvještava Indikator.ba.

U prošloj sedmici, 4. jula trgovano je u vrijednosti 2.095.918 KM, 5. jula u iznosu od 480.000 KM, a novi veliki poslovi dogodili su se 9. jula kada je prometovano dionica u vrijednosti oko milion KM.

Svoje vlasničko učešće MIMS je smanjio sa 11,6 posto na 4,5 posto, dok Muje Selimovića nema na listi top 10 najvećih dioničara, nakon što je posjedovao 5,2 posto dionica.

ZIF MI Group je nakon prodaje dionica u Unioinvestplastici smanjio udio na 7,6 posto, nakon što je prethodno imao 10,4 posto.

U novoj strukturi na skrbničkom računu Sberbank d.d. Sarajevo koncentrisano je 23,3 posto vlasništva, dok ZIF BIG Investicoiona grupa i ZIF Naprijed ostaju drugi i treći najveći pojedinačni dioničari sa nepromijenjenih 22,5 posto, odnosno 10,1 posto dionica.

O autoru

Srodni članci