Aktuelno:
I “Zara” bi da šije u Srbiji

I “Zara” bi da šije u Srbiji

Trgovački lanac tekstila “Inditeks”, čiji je vlasnik Amansio Ortega, zainteresovan je za tekstilce u Srbiji, piše današnja “Politika”.

List navodi da u Privrednoj komori Srbije očekuju dolazak Orteginih menadžera, s namjerom da prokrstare zemljom u potrazi za partnerima koji bi proizvodili za njegove robne kuće širom svijeta.

Ovaj španski magnat je 2016. godine izbio na prvo mjesto liste najbogatijih na svijetu američkog magazina “Forbes”.

S dostignutim bogatstvom procijenjenim na 79,5 milijardi dolara prošle godine je srušio s trona Billa Gatesa, čiji je imetak vrijedio 78,5 milijardi.

Sekretar Udruženja za industriju tekstila, odjeće, kože i obuće PKS Milorad Vasiljević izjavio je da je “Inditeks” još jedan u nizu velikih kupaca i trgovaca odjećom i obućom zainteresovanih za partnere u Srbiji.

List navodi da će na jesen u pratnji turskog predsjednika Erdogana, s namjerom da investiraju, doći i nekoliko turskih tekstilnih magnata.

U PKS očekuju i kupce i kupce i distributere odjeće i obuće iz Njemačke, a njihov dolazak priprema Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), navodi “Politika”. Prema riječima Vasiljevića, njihova potraga za partnerima i organizacija poslova trajat će naredne dvije-tri godine.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci