FIPA: Najava investicione konferencije za BiH u Japanu

FIPA: Najava investicione konferencije za BiH u Japanu

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je s ambasadorom Japana u BiH NJ.E. Kazuyaom Ogawa o planiranoj investicionoj konferenciji za BiH u Tokiju u prvoj polovini 2018. godine, koja je predložena na nedavnom sastanku ministara vanjskih poslova BiH i Japana. 

Pored FIPA-e i Ambasade Japana u BiH, u organizaciju će biti uključeni i Ambasada BiH u Tokiju, predstavnik FIPA-e u Japanu Shigehiko Nishihama, te Organizacija za vanjsku trgovinu Japana JETRO iz Beča s ciljem da se okupi što više japanskih privrednika – potencijalnih investitora u BiH kojima će se predstaviti mogućnosti za ulaganje.

S obzirom na to da u BiH nema registriranih investicija iz Japana, ova manifestacija predstavlja izvrsnu mogućnost za promociju Bosne i Hercegovine i promjenu trenutnog stanja u sferi investicija.

Kao rezultat posjete dvadesetak japanskih investitora BiH u oktobru 2016. godine, četiri bh. kompanije su imale sastanke sa japanskom firmom Makita iz Rumunije radi razgovora o mogućnosti saradnje.

Predstavnici FIPA-e su, također, istakli da su japanske investicije dobrodošle, jer bh. privreda i građani BiH imaju veliko povjerenje u japansku marljivost i preciznost.

Agencije/A.Š.

O autoru

Srodni članci