Bingo širi poslovanje na ugostiteljstvo i poljoprivrednu proizvodnju

Bingo širi poslovanje na ugostiteljstvo i poljoprivrednu proizvodnju

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanskog kantona Ajdin Teletović boravio je u radnoj posjeti tuzlanskoj kompaniji „Bingo“ neposredno pred novo otvaranje tržnog centra u Mostaru, koji je izgorio u katastrofalnom požaru u aprilu ove godine.

Kako je saopšteno, tokom razgovora sa osnivačem i direktorom kompanije Senadom Džambićem, ministru Teletoviću je prezentiran način poslovanja ove kompanije, kao i budući poslovni planovi koji su u fazi pripreme i realizacije.

Džambić je upoznao Teletovića o planu širenja i novom poslovanju ove kompanije, koje će pored dosadašnje primarne trgovine širiti poslovanje na sektor ugostiteljstva, ali i poljoprivrednu proizvodnju.

Prilikom posjete Džambić i Teletović su posjetili jedan od pogona ove kompanije u kojem se mjesečno proizvodi 50 tona različitih artikala papirne konfekcije.

Obnovljeni tržni centar Bingo u Mostaru bit će najveći i najmoderniji opremljeni centar ove kompanije na području Hercegovine, ali i šire.

Bingo za Mostar ima poseban značaj, naglasio je Teletović, jer pored najveće lepeze svih bh. proizvoda koji su zastupljeni na jednom mjestu, ovaj trgovinski gigant u Mostaru će upošljavati oko 200 radnika.

Direktor Džambić je izrazio zahvalnost ministru Teletoviću na pomoći i saradnji koju je pružio ovoj kompaniji nakon katastrofalnog požara.

Ministar Teletović je direktoru Džambiću naveo značaj prisustva ovakvih uspješnih kompanija na području Mostara, ali i cijele Hercegovine, pozivajući ga da u budućim investicionim planovima ove kompanije dio ulaganja usmjeri i u Hercegovačko-neretvanski kanton.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci