Banja Luka dobija šest punjača za električna vozila

Banja Luka dobija šest punjača za električna vozila

Parking mjesta sa punjačima za električne automobile u Banjoj Luci, njih šest, bit će puštena u rad u ponedjeljak na dvije lokacije, i to po tri mjesta kod terminala prigradskog prevoza putnika na Malti i na parkingu Paskulina ciglana.

Riječ je o srednjebrzom tipu punjača snage 22 kilovata, što znači da je potrebno oko dva sata da se baterija automobila potpuno napuni.

U Gradskoj upravi kažu da su ovaj projekat započeli, prije svega, zbog turista koji ranije nisu imali gdje da napune svoja električna vozila.

Grad planira već neko vrijeme da obezbijedi tu mogućnost. Čitavu ovu rutu vozači električnih automobila izbjegavaju jer nema punionica od Zagreba do Sarajeva, rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da je ovo još novo za naše tržište, ali da je očekivano da će biti sve više električnih automobila.

Dvije punionice su za Tesline automobile, a ostale su univerzalne, za druge vrste električnih automobila, objasnio je Sandić.

Dodao je da su postavljene vertikalne signalizacije, na sedam lokacija, koje vozače pravovremeno obavještavaju gdje se nalaze punionice, te da su one obilježene i na autokartama, izvijestile su nezavisne.com.

seebiz.eu

O autoru

Srodni članci