1,62 miliona eura – Otvoren poziv za projekte za razvoj turizma

1,62 miliona eura – Otvoren poziv za projekte za razvoj turizma

RCC – Sekretarijat Vijeća za regionalnu saradnju predstavio je program grantova vrijedan 1,62 miliona eura koji će se koristiti za unapređenje infrastrukture i kvaliteta usluga na regionalnim kulturnim i avanturističkim turističkim rutama.

+30 grantova – bit će obuhvaćeno programom

54.000 eura – vrijednost pojedinačnog granta

3 godine – vrijeme za sprovedbu projekata

Vrsta organizacija koje mogu aplicirati na poziv

Javni poziv za dostavljanje ponuda će označiti početak svakog ciklusa koji će biti otvoren za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti, koja će biti direktno odgovorne za pripremu, upravljanje i realizaciju grantova.

Lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma;
Turistički klasteri;
Organizacije za obrazovanje i usavršavanje koje aktivno učestvuju u razvoju turizma;
Nacionalni parkovi i parkovi prirode

Rok za dostavljanje ponuda je 16. 08. 2018. godine.

„Programom dodjele bespovratnih finansijskih sredstava Vijeće za regionalnu saradnju će omogućiti javnom i privatnom sektoru u šest ekonomija Zapadnog Balkana da sprovedu neophodne intervencije na turističkim lokalitetima da kulturne i prirodne atrakcije učine privlačnijim posjetiocima iz inostranstva i regije. Pomoći ćemo da se sačini zajednička i bolja regionalna turistička ponuda koja će privući više turista u regiju, produžiti njihov boravak te povećati prihode i broj kvalitetnih radnih mjesta u ovoj industriji“, kazao je generalni sekretar Vijeća za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Program grantova je sastavni dio projekta razvoja i promocije turizma vrijednog 5 miliona eura kojeg finansira EU, a sprovodi Vijeće za regionalnu saradnju. Program će se realizirati u tri uzastopna ciklusa s ciljem da se u svakom ciklusu sprovede najmanje deset pilot-projekata.

Više informacija i aplikacijski paket možete pronaći OVDJE.

Više info o otvorenim seminarima i radionicama na OTVORENI SEMINARI I RADIONICE
Više info o inhouse obukama na INHOUSE OBUKE
Više info o otvorenim pozivima za projekte na POZIVI ZA PROJEKTE

O autoru

Srodni članci