WordCamp Zagreb privukao veliki interes WordPress zajednice

WordCamp Zagreb privukao veliki interes WordPress zajednice

WordCamp Zagreb okupio je, od petka do nedjelje, više od 400 sudionika koji su, osim na glavnom konferencijskom danu održanom u subotu u Muzeju suvremene umjetnosti, također sudjelovali i na nizu besplatnih radionica prvoga dana konferencije te na posebnom danu namijenjenom onima koji rade na razvoju WordPressa, Contributor Dayu.

WordCamp Zagreb organizirala je i inače vrlo aktivna hrvatska WordPress zajednica u saradnji s WordPress Foundationom, fondacijom koja se brine o daljnjem razvoju WordPressa na svjetskoj razini, a po broju okupljenih sudionika zagrebački je WordCamp, nakon dvaju nacionalnih WordCampova održanih u Rijeci i Splitu prošlih godina, dosad najveće okupljanje WordPress korisnika u Hrvatskoj.

“Izrazito smo zadovoljni WordCampom Zagreb što govore i komentari naših posjetitelja. Ova konferencija nastaje isključivo na dobrovoljnom zalaganju naših volontera, organizatora i partnera koji su se pobrinuli da sve prođe u najboljem redu, a više 300 zadovoljnih posjetitelja glavnog dana WordCampa dokaz je toga. Kako bismo zaista svima omogućili dolazak, a posebice roditeljima sa djecom, u suradnji sa stručnjacima iz aRTis INCLuduma organizirali smo dječje radionice i igraonice tijekom cijelog trajanja konferencije. O tome koliko je to bio dobar potez govori i desetak najmlađih posjetitelja od 5-10 godina kao i njihovi zadovoljni roditelji koji su mogli u međuvremenu čuti zanimljiva predavanja. Bez pretjerane skromnosti mogu reći da sam izrazito ponosan na sve uključene koji su posljednjih 6 mjeseci predano radili na tome da ljudima približimo neke nove i zanimljive teme, u čemu smo prema dojmovima posjetitelja i uspjeli“, komentirao je ovogodišnji WordCamp Zagreb Lucijan Blagonić, urednik sadržaja ovogodišnjeg WordCampa.

Predavanja na WordCampu Zagreb održali su neki od najboljih hrvatskih predavača u iz svijeta web dizajna, web razvoja i općenito web tehnologija, kao i niz predavača koji su na WordCamp Zagreb došli s ocjenama najboljih predavača na drugim europskim i svjetskim WordCampovima.

Osim za glavni konferencijski dan, velik je interes sudionika bio i za besplatne radionice, otvorene svim zainteresiranim građanima, koje su prvoga dana WordCampa održane na Otvorenom učilištu Algebra, a za koje se također tražilo mjesto više.

Ovogodišnja je novost bio i poseban, prilagođeni program za djecu, koja su mogla sudjelovati na radionici o osnovama WordPressa na hrvatskom ili engleskom jeziku, a za koju je i tOkom glavnog dana WordCampa bio organizovan poseban program. WordCamp Zagreb time je bio vjerojatno i prva domaća tech konferencija koja roditeljima olakšava sudjelovanje na konferenciji, istovremeno nudeći djeci korisne sadržaje.

Snimak svih predavanja održanih na WordCampu Zagreb već se može pogledati na https://youtu.be/9ECchL4C7Zo (odabirom jedne od dvije kamere mogu se ovdje pogledati oba konferencijska streama, odnosno oba tracka WordCampa), a ostale informacije o WordCampu i predavačima dostupne su na webu WordCampa, https://2017.zagreb.wordcamp.org/.

 

Agencije/L.Đ

O autoru

Srodni članci