U Gradačcu potpisan ugovor u vrijednosti 300.000KM

U Gradačcu potpisan ugovor u vrijednosti 300.000KM

Načelnik Općine Gradačac i predstavnik kompanije “IPIN”d.o.o  iz Bijeljine potpisali su ugovor o izvođenju radova dopunskih hidrogeoloških istraživanja izvorišta na lokalitetu Domažić.

Ugovor je vrijedan blizu 300.000 maraka, a rok izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja u posao. Realizacijom ovog ugovora stvorit će se uvjeti za daljnju realizaciju potpisanog ugovora između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRDE), za realizaciju projekta vodosnabdijevanja Gradačca.

Projekat vodosnabdijevanja Gradačca realizirat će se kreditnim sredstvima  EBRD-a u iznosu od 6 miliona eura uz kamatnu stopu 1 posto i grejs razdobljem tri godine. Ovim se osiguravaju dodatna 3 miliona eura donatorskih sredstava od čega 2 miliona Vlade Kraljevine Švedske putem agencije SIDA u BiH i 1 milion eura Vlade Republike Češke.

Tim sredstvima, pored snabdijevanja vodom južnog dijela općine, izvršit će se  rekonstrukcija dijela gradskog vodovoda i sanacija prečistača otpadnih voda i dijela kanalizacijske mreže.

 

Fena/L.Đ

O autoru

Srodni članci