Tuzlanska Panonska jezera tokom ljetne sezone posjetilo 400.000 gostiju

Tuzlanska Panonska jezera tokom ljetne sezone posjetilo 400.000 gostiju

Ovogodišnja ljetna turistička sezona na kompleksu tuzlanskih slanih jezera „Panonika“ bila je veoma  uspješna, a zvanično je završena 11. septembra.

Tokom protekle ljetne sezone Panonska jezera je posjetilo više od 400.000 gostiju uzimajući u obzir posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama, a prodato je 334.915 ulaznica svih kategorija, potvrdio je Feni direktor JKP Panonika, Maid Porobić.

Ocijenio je da je protekla sezona bila izuzetno uspješna, naglasivši  da su u ovoj sezoni  ostvareni  rekordni finansijski prihodi.

Tokom ljetne sezone na ovom kompleksu  radno je  angažovano 175 radnika. Pored uposlenih 23 radnika  na neodređeno vrijeme, angažirano je 113 radnika na određeno vrijeme s različitim periodima trajanja ugovora  i indirektno 40 radnika na poslovima spasilačko-redarske službe i službe hitne pomoći.

 Porobić ističe da je  nastavljen trend rasta broja gostiju iz cijele BiH, susjednih i europskih zemalja.

– S obzirom na nepovoljne vremenske prognoze do kraja mjeseca, niske jutarnje temperature i velike troškove održavanja kompleksa jezera u punom kapacitetu, odlukom  Uprave “Panonike”  d.o.o. kompleks tuzlanskih slanih  jezera  11. septembra zvanično je  završio ovogodišnju ljetnu sezonu- dodaje Porobić.

 Kompleks “Panonskih jezera” od jučer je  otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju ali ne i za kupanje, s  obzirom na to da je završeno održavanje i  filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.

Agencije/V.P.

O autoru

Srodni članci