Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  NLB Razvojna Banka: Kako do sponzorstva i donacije?

  NLB Razvojna Banka kao članica NLB Grupe, ima misiju da uz dobre rezultate Banke doprinese kvalitetu života društvene zajednice u kojoj posluje.

  Politika korporativne društvene odgovornosti NLB Banke definiše osnovna područja održivog poslovanja NLB Banke a.d. Banja Luka.

  NLB Grupa je odgovorna prema svojim klijentima, zaposlenima i društvenom okruženju, te želi postati njihov odgovoran i marljiv mentor.

  NLB Banka posvećuje posebnu pažnju znanju i cjeloživotnom učenju. Ključni stubovi društveno odgovornog poslovanja NLB Banke su briga za svoje zaposlene i zaštita zakonitosti i integriteta, kao i promovisanje poduzetništva, povećavanje finansijske pismenosti i mentorstva, podrška profesionalnim i omladinskim sportovima, humanitarnim aktivnostima i zaštiti kulturne baštine.

  Sponzorstva i donacije

  Sponzorstvima i donacijama u NLB Banci podržavamo održive projekte šireg društva u okvirima koje propisuje Politika korporativne društvene odgovornosti NLB Grupe.

  Sponzorstva i donacije sastavni su dio implementacije Politike korporativne društvene odgovornosti NLB Banke kojom NLB Banka u široj društvenoj zajednici predstavlja imidž Banke koja je usko povezana sa ciljanom javnošću.

  NLB Banka ne odobrava sponzorstva i donacije za podršku političkim strankama, vjerskim zajednicama i organizacijama. NLB Banka podržava samo projekte koji su kompatibilni sa vrijednostima Banke i kroz koje Banka može izraziti svoj identitet.

  U skladu sa poslovnim ciljevima Banke, definisani su sljedeći ključni stubovi Politike korporativne društvene odgovornosti, te sadržaji u okvirima kojih se potpisuju ugovori o sponzorstvu i donaciji:

  – briga o zaposlenima NLB Banke,
  – povećanje finansijske pismenosti i mentorstva među mladima,
  – humanitarne aktivnosti,
  – podrška sportskim klubovima i sportskim aktivnostima,
  – promocija zdravog društva i sredine,
  – podrška aktivnostima koje promovišu umjetnost, kulturu i nauku,
  – održavanje zakonitosti i integriteta poslovanja NLB Banke.

  Nlb Razvojna Banka
  NLB Razvojna Banka: Kako do sponzorstva i donacije?

  Ključni stubovi funkcionisanja Politike korporativne društvene odgovornosti

  Sponzorstva i donacije jedna su od komponenti Politike korporativne društvene odgovornosti. Ključni stubovi implementacije Politike korporativne društvene odgovornosti definisani od strane NLB Banke na osnovu odobravanja sponzorstava i donacija su:

  briga o svojim zaposlenima, povećanje finansijske pismenosti i mentorstva među mladima, podrška profesionalnim i omladinskim sportovima, humanitarnim aktivnostima, aktivnostima koje promovišu umjetnost, kulturu i nauku, promociju zdravog društva i životne sredine, te zaštita zakonitosti i integriteta.

  Briga o zaposlenima

  U smislu brige o svojim zaposlenima, NLB Banka nastoji osigurati visok kvalitet u području upravljanja ljudskim resursima i usklađenosti sa standardima organizacije koja se razvija kroz sticanje novih znanja.

  U okviru brige o zaposlenima, NLB Razvojna Banka posvećuje veliku pažnju i osiguranju pozitivne klime među zaposlenima, etičnom poslovanju, jednakosti zaposlenih, sprečavanju bilo kakvih neprijateljstava i nasilja nad zaposlenima, te promovisanju slobode govora.

  Osiguravanjem zadovoljstva zaposlenih poslom, garantujemo njihovo lično zadovoljstvo i time bolju efikasnost.

  Nlb Razvojna Banka: Kako Do Sponzorstva I Donacije?
  NLB Razvojna Banka: Kako do sponzorstva i donacije?

  Zaštita zakonitosti i integriteta

  Zaštita zakonitosti, usklađenosti poslovanja i integriteta ključna je za poslovanje NLB Banke. Svaki zaposleni NLB Banke odgovoran je za postupanje u skladu s Kodeksom ponašanja NLB Grupe.

  NLB Razvojna Banka Banja Luka usvojila je Politiku o upravljanju sukobom interesa i sprečavanju korupcije u NLB Banci a.d. Banja Luka koja definiše pojmove korupcije, koruptivnih radnji i sukoba interesa, te propisuje pravila za zaposlene i potrebno ponašanje zaposlenih kada naiđu na korupciju ili sukob interesa.

  PRIJAVU ZA DONACIJE I SPONZORSTVA PODNESITE OVDJE

  Povećanje finansijske pismenosti i mentorstva među mladima

  Promovišući finansijsku pismenost i mentorstvo, NLB Banka saopštava svojim klijentima važnost onih koji stoje uz nas u dobru i u zlu – u svemu što dolazi. Posvećeni mentori će nam pomoći u savladavanju izazova, razvijanju naših potencijala i postizanju odličnih rezultata.

  Cilj je pružiti savjetovanje klijentima na način koji je njima razumljiv i saopštavati im to na transparentan način.

  Nlb Razvojna Banka: Kako Do Sponzorstva I Donacije?
  NLB Razvojna Banka: Kako do sponzorstva i donacije?

  Humanitarne aktivnosti

  Na području humanitarne aktivnosti, NLB Banka podržava sljedeća područja:

  – zdravstvene ustanove,

  – socijalne ustanove,

  – obrazovanje djece i mladih,

  – zaštitu kulturnog nasljeđa i promociju kulturnih događaja:

  – izložbe,

  – priredbe,

  – festivali.

  Podrška vrhunskim sportovima i sportovima za mlade

  Sportovi koje podržava NLB Banka u okviru podrške vrhunskim sportovima i sportovima za mlade:

  – košarka,

  – fudbal,

  – rukomet,

  – odbojka,

  – atletika,

  – tenis,

  – borilački sportovi.

  PRIJAVU ZA DONACIJE I SPONZORSTVA PODNESITE OVDJE

  Svijest o zaštiti životne sredine

  NLB Banka nastoji smanjiti korištenje prirodnih resursa i kroz restrukturiranje, racionalizaciju poslovnih i prirodnih resursa, te mjere smanjenja troškova. Sponzorstva i donacije jedna su od komponenti Politike korporativne društvene odgovornosti.

  Ključni stubovi implementacije Politike korporativne društvene odgovornosti definisani od strane NLB Banke na osnovu odobravanja sponzorstava i donacija su:

  briga o svojim zaposlenima, povećanje finansijske pismenosti i mentorstva među mladima, podrška profesionalnim i omladinskim sportovima, humanitarnim aktivnostima, aktivnostima koje promovišu umjetnost, kulturu i nauku, promociju zdravog društva i životne sredine, te zaštita zakonitosti i integriteta.

  Sponzorstva u NLB Banci posmatraju se kao partnerstva koja su korisna za sponzorisanu osobu/ organizaciju, sponzora i društvo u cjelini. U sponzorstvima i donacijama se fokusiramo na ključne ciljne stubove definisane kao ciljna područja na kojima Banka želi sprovesti svoju misiju na području društvene odgovornosti:

  – pomoć i podrška sportskim udruženjima, vrhunskim sportistima i mladima u sportskim disciplinama, koji postižu vrhunske rezultate i gdje konkurentske banke nisu uključene kao sponzori.

  U vrijeme potpisivanja ove Politike, NLB Banka je podržavala sljedeća sportska udruženja: fudbalske klubove, košarkaške klubove, teniske klubove i turnire, odbojku i rukomet, atletiku, te borilačke sportove.

  U cilju optimizacije integriteta brenda u vezi sa sportskim sponzorstvima, podrška se osigurava vrhunskim i mladim sportistima prvenstveno iz istih sportskih udruženja koja su dobila podršku kao udruženja.

  – zaštita kulturnog nasljeđa i podrška kulturnom razvoju sa visokim medijskim potencijalom i vidljivošću,

  – mentorstvo i prenos znanja.

  Nlb Razvojna Banka: Kako Do Sponzorstva I Donacije?
  NLB Razvojna Banka: Kako do sponzorstva i donacije?

  Šta su donacije

  Donacija je doprinos koji darujemo primaocima u gotovini ili u naturi (u obliku proizvoda, roba ili usluga) u humanitarne, socijalne, dobrotvorne, naučne, obrazovne, zdravstvene, sportske, kulturne i ekološke svrhe.

  Donacije su sredstva koja se daruju bez očekivanja bilo kakvih usluga zauzvrat.

  Donacije su prvenstveno namijenjene humanitarnim organizacijama sa naglaskom na projekte usmjerene na poboljšanje životnih uslova i spašavanje života, dobrotvorne organizacije koje pomažu ugroženim i zapostavljenim društvenim grupama, organizacijama koje promovišu i brinu o boljoj zdravstvenoj zaštiti i projektima očuvanja prirode.

  Sa svojim donacijama NLB Banka želi pružiti pomoć najranjivijim grupama u okviru svojih mogućnosti i u skladu sa društveno odgovornim ponašanjem NLB Banke na sljedećim područjima:

  – mentorstvo i prenos znanja,

  – projekti poboljšanja životnih uslova i zdravstvene zaštite,

  – zaštita socijalno ugroženih grupa,

  – zaštita kulturnog nasljeđa.

  PRIJAVU ZA DONACIJE I SPONZORSTVA PODNESITE OVDJE

  Nlb Razvojna Banka: Kako Do Sponzorstva I Donacije?
  NLB Razvojna Banka

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU