Tableti se više koriste za surfanje internetom od stolnih računara

Tableti se više koriste za surfanje internetom od stolnih računara

Najnovije istraživanje koje je sprovela američka agencija NTIA pokazalo je kako tamošnje stanovništvo tablet uređaje više koristi za surfanje internetom nego stolni računari.

Istraživanje je sprovela američka nacionalna agencija NTIA (National Telecommunications and Information Administration), u kojoj se pokazalo kako Amerikanci tablete koriste vrlo intenzivno za korištenje na internetu, više nego stolne računare, što ako malo razmislite i ima logike.

Na pitanje s kojeg se uređaja najčešće povezuju s internetom očekivano na prvom mjestu su se našli pametni telefoni (64%), što je i logično jer ih uvijek imate sa sobom. Taj postotak je 2015. godine bio 53%. Zanimljivo, tablet uređaji zauzimaju visokih 32%, dok stolni računari zauzimaju 30% (pad od 4% u protekle 3 godine).

Kažu kako su odlične rezultate postigli i Smart TV i razni TV Box uređaji (Android, Windows). Ipak, treba reći kako je tanka linija između tableta i prenosnih računara (hibridi, 2-u-1) i teško je odlučiti gdje ih ubrojati, tako da ova istraživanja treba uzeti s rezervom.

O autoru

Srodni članci