Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Kako uplatiti novac fizičkom licu

  Najosnovniji način premještanja novca na tuđi račun je ući u banku i reći  da želite položiti gotovinu. Da biste izvršili polog, trebat će Vam puno ime i broj bankovnog računa primaoca.

  U nastavku teksta otkrit ćemo nešto o premještanju novca na tuđi račun, kako uplatiti novac fizičkom licu i mali podsjetnik o elektronskom načinu slanja novca

  Bilo da se radi o vraćanju novca prijatelja ili člana porodice, razdvajanju komunalnih usluga sa cimerom ili možda čak izvršenju plaćanja inostranom dobavljaču, jako je velika vjerovatnoća da će doći vrijeme kada trebate novac prebaciti na drugi bankovni račun. Srećom, prilično je jednostavno, a sada imate puno više mogućnosti nego prije nekoliko godina.

    4 savjeta za marketing proizvoda na internetu!

  Postoji mogućnost da banka neće omogućiti prebacivanje na tuđi račun, zato ću Vam ponuditi nekoliko opcija.

  Kako Uplatiti Novac Fizičkom Licu
  Kako uplatiti novac fizičkom licu

  Prenos novca elektronskim putem

  Postoji više web stranica i aplikacija koje omogućuju prenos novca fizičkom licu. Evo nekoliko najpopularnijih:

  • PayPal
  • Square Cash
  • TransferWise
  • Venmo
  • Zelle

  Nedostatak ove metode je taj što obje osobe moraju imati račun kod određenih usluga odnosno kod navedenih, uključujući PayPal i Venmo.

  Napišite ček

  Možete napisati ček  (uplatnicu)i dati ga osobi. Ili možete ući u banku i zatražiti od blagajnice da Vam provede uplatnicu na račun osobe, pod uslovom da imate puno ime i prezime i naravno broj računa, na koji će se izvršiti transakcija. Pogledajte kako popuniti uplatnicu.

  Dodajte dodatnog vlasnika na svoj račun

  Davanje nekome direktan pristup Vašem bankovnom računu možda je jedan od najlakših načina prenosa novca između Vaših računa. Ali poput zajedničke kreditne kartice, vlasništvo nad zajedničkim bankovnim računom može stvoriti probleme, pogotovo ako se u Vašem odnosu nešto nešto pokvari. Pa ovo dodajte kao jednu od zadnjih opcija, jer može biti jako komplikovana kada se odnosi zategnu.

  Kada otvarate zajednički račun, važno je imati na umu da su obje strane jednaki vlasnici sredstava na računu i imaju pristup bez pristanka druge.

  Ako se odnos pokvari, jedna strana može potrošiti sva sredstva na računu, a druga strana ostati bez svog dijela sredstava.

    Vienna osiguranje VIG/ Superior osiguranje života i zdravlja
  Kako Uplatiti Novac Fizičkom Licu
  Kako uplatiti novac fizičkom licu

  Izvršite bankovni prenos

  Bankovni prenos alat je za elektronski prenos novca iz jedne bankarske institucije u drugu. To može biti posebno korisno ako nemate pristup banke primaoca, kojem želite poslati novac. Na primjer, možda Vi imate račun kod jedne banke, ali fizičko lice kod sasvim druge, ali opet nesmetano poslati novac. I dodatna pogodnost, ne morate napuštati dom, kafić, vikendicu ili mjesto na kojem se nalazite. Naravno kada šaljete novac na račun dobro provjerite ima, prezime i račun primaoca. Ovo su banke u BiH.

  Pošaljite novac direktno sa svog bankovnog računa na drugi bankovni račun

  Možda ste čuli za mnoštvo novih aplikacija i usluga koje Vam omogućuju prenos novca.

  Što znači da ako šaljete novac nekome ko nije toliko tehnički upućen,ko je apsolutno na Vi sa tehnologijom, možda će Vam trebati neke druge opcije koje ne zahtijevaju pametni telefon i preuzimanje silnih aplikacija.  Po meni je ovo najbolja opcija, naravno ukoliko druga strana iole poznaje tehnologiju. Iako ne mora ni biti neki stručnjak. Tek toliko da ode do bankomata i podigne novac koji ste poslali.

  Pogledajte što nude druge banke

  Nema svaka velika banka politiku koja zabranjuje slanje gotovine na tuđi račun.

  Osim mogućnosti polaganja gotovine na nečiji račun, druga banka može ponuditi i druge pogodnosti, poput boljih stopa, štednih računa i hipoteka ili čak korisniju mobilnu aplikaciju. A svi smo bili svjedoci, koliki značaj u doba COVID-a 19 ima mobilno bankarstvo, i digitalizacija uopšte.

    Kamatne stope - Razlika između fiksne i promjenjive?

  Za bilo koju opciju, od navedenih  da se odlučite nećete požaliti, jer u konačnici svaka od njih će skinuti novac sa Vašeg računa i poslati ga fizičkom licu. Naravno pri tome morate paziti da su osnovni podaci koje navodite ispravni.

  Pročitajte i ovo:


  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU