back to top

Kreditne kartice No.1 za plaćanje

Kreditne kartice su platne kartice kojom možete podizati novac sa bankomata i plaćati određene usluge ili robu

Možete ga dobiti u bilo kojoj banci i odaberete onu u koju imate najviše povjerenja. Kreditne kartice mogu vam pružiti razne pogodnosti, ali budite vrlo oprezni i nikako ne prezadužujte. Idemo onda zajedno saznati kako doći do kreditne kartice koja nudi tolike pogodnosti.

Uslovi koje morate zadovoljiti ako želite dobiti kreditnu karticu

1) Prvi uslov je da ste zaposleni i imate stalni radni odnos.

2) Zatim razmislite od koje banke želite dobiti karticu i saznajte o svim uvjetima i pogodnostima koje banka nudi

3) Kada odaberete banku, trebate zatražiti potvrdu od svoje kompanije da će se svaki sljedeći prihod redovno isplaćivati ​​na taj račun u izabranoj banci.

Kako Doći Do Kreditne Kartice ?
Kako doći do kreditne kartice ?

Prije upotrebe razmotrite

Da biste mogli koristiti kreditnu karticu, morate platiti godišnju naknadu za održavanje, koju možete platiti odjednom ili podijeljenu u nekoliko mjesečnih rata. Postoji i određena provizija prilikom podizanja gotovine.

Postoji i kamatna stopa o kojoj morate saznati više u odabranoj banci, jer ona može varirati od jedne do druge.

Kada podižete novac s bankomata, morate znati svoj PIN i jednostavno slijediti upute Prilikom plaćanja robe prodavač će vam dodati karticu kojom će provjeriti da li vaša banka odobrava taj iznos za terećenje. Dobit ćete dva isječka za popunjavanje, jedan ostaje kod vas, a drugi ostavljate prodavaču.

Napomena

Prije nego što se odlučite za kreditnu karticu, još jednom se dobro informišite i raspitajte se o svim pogodnostima u nekoliko banaka u BiH, a na kraju odaberite onu koja vam nudi najbolje uvjete.

DRUGI UPRAVO ČITAJU