Završni radovi na dionici autoputa Doboj – Prnjavor

Završni radovi na dionici autoputa Doboj – Prnjavor

Dionica autoputa od Doboja do Prnjavora, u dužini od 36 kilometara, trebala bi biti otvorena za saobraćaj ovog ljeta.

Uporedo s tim, radi se i o drugoj fazi autoputa, na dionici od Prnjavora do Banje Luke, a cijela bi autotrasa trebala biti završena do 2018. godine.

“Nadam se da će dionica Doboj – Prnjavor ubrzati privredni razvoj cijele regije”, rekao je predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović u Johovcu kod Doboja, nakon obilaska radova zajedno s ministrom saobraćaja i veza RS-a Neđom Trninićem i direktorom preduzeća “Autoputevi RS-a” Dušanom Topićem.

Izgradnja dionice Doboj – Prnjavor finansirana je kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 180 miliona eura.

Čubrilović je podsjetio da će autoput Banja Luka – Doboj biti uvezan s Koridorom “5-C” te, u isto vrijeme, preko veze sa autoputem Banja Luka – Gradiška omogućiti brže veze i bolju saobraćajnu komunikaciju sa zapadnom Europom.

Ministar saobraćaja i veza RS-a Neđo Trninić rekao je da je 70 posto dionice Doboj – Prnjavor presvučeno završnim slojem asfalta i da se postavljaju zaštitne i odbojne ograde te zvučne barijere.

Potvrdio je da je zbog klizišta i kiša pomjeren prvobitni rok završetka u maju.

Direktor preduzeća “Autoputevi RS-a” Dušan Topić rekao je da su u toku završni radovi i da će biti ispoštovani predviđeni rokovi prve faze autoputa Doboj – Banja Luka.

Fena/L.Đ

O autoru

Srodni članci