Startapi, bliži se rok za prijavu na takmičenje Idea Knockout 2018!

Startapi, bliži se rok za prijavu na takmičenje Idea Knockout 2018!

Timovi koji se prijave na takmičenje borit će se za hotelski smještaj i dvije povratne aviokarte za Las Vegas za vrijeme trajanja sajma Consumer Electronics Show 2019 u Las Vegasu, kao i izlagački štand.

Peto izdanje regionalnog takmičenja tehnoloških ideja Idea Knockout 2018 bit će održano u četvrtak, 27. septembra, u prostoru Hub385 u Zagrebu uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Timovi koji se prijave na takmičenje borit će se za hotelski smještaj (šest noćenja) i dvije povratne aviokarte za Las Vegas za vrijeme trajanja sajma Consumer Electronics Show 2019, besplatne vožnje Uberom tokom boravka u SAD-u te izlagački štand na Eureka Parku, dijelu CES-a rezerviranom isključivo za startapove.

Rane prijave koje podrazumijevaju potpuno besplatno sudjelovanje u takmičenju traju do nedjelje, 15. jula.

Da bi se prijavili na Idea Knockout 2018 ne morate nužno biti startup i ne morate nužno biti iz Hrvatske. Dovoljno je da ste tim koji ima originalnu tehnološku ideju, bilo da se radi o softveru, internetskom servisu ili uređaju i da za svoju ideju imate razvijen demo ili prototip. Nije važno imate li firmu ili ne, jeste li kompanija, startap ili studenti…

Prijava se obavlja putem web-stranice takmičenja www.ideaknockout.com, gdje su objavljeni i i kriteriji. Osim spomenute prve nagrade, timovi koji će nastupiti na Idea Knockoutu bit će u prilici osvajati i druge nagrade, poput mobilnih uređaja i prilike za nastup na Bug Future Showu 2019.

Stopama četiri dosadašnja pobjednika

Svi timovi koji nastupe na Idea Knockoutu 2018 dobit će i izlagački prostor tokom samog natjecanja te zajamčenu medijsku promociju u svim Bugovim izdanjima (časopisi Bug i Mreža, portal Bug.hr, emisije Bug TV-a), a pobjednički tim detaljno će u tim medijima, kao i u izdanjima i emisijama medijskih pokrovitelja biti popraćen i tokom nastupa na CES-u 2019.

Idea Knockout 2018 bit će održano uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori natjecanja su i Hub385, Uber, Algebra, Zagrebačka banka i Nissan.

I ove će godine žiri Idea Knockouta ostati neotkriven do samog održavanja natjecanja. Nadzor nad regularnošću rada žirija obavljat će Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu čiji je Trgovinski ured i službeni zastupnik CES-a za Hrvatsku.

CES 2019 bit će održan od 8. do 11. januara 2019. Dosad su kao pobjednici Bugovog natjecanja u Las Vegas otputovali startupovi MAKERbuino, STEMI, Streaming Solutions i DivIT.

O autoru

Srodni članci