Aktuelno:
Seminar: Uspostavljanje sistema mjerenja radnog učinka u FBiH

Seminar: Uspostavljanje sistema mjerenja radnog učinka u FBiH

MjestoDatumMjesto održavanja
Bihać19. 09. 2017.Hotel „Park“
Mostar20. 09. 2017.Intera Tehnološki park
Sarajevo22. 09. 2017.Hotel „Hollywood“ – Ilidža
Tuzla26. 09. 2017.Hotel „Tuzla“
Zenica28. 09. 2017.Hotel „Zenica“

Na osnovu interesovanja velikog broja firmi, ustanova i institucija u BiH, brojnih pitanja i kritičkih opservacija učesnika prethodnog seminara: MJERENJE RADNOG UČINKA, REC d.o.o. je odlučio da u narednom periodu ovom pitanju posveti dužnu pažnju. 

S obzirom na to da se u novom radnom zakonodavstvu Federacije BiH govori o radnom učinku kao obavezi poslodavaca, da na osnovu mjerljivih indikatora (pravila i procedura) kreiraju sistem plata, smatramo nužnim kreiranje sistema za mjerenje radnog učinka. Imajući to u vidu, u narednom periodu ćemo kroz seriju seminara i priručnik na ovu temu, zajedno sa vama, raditi na izradi najprihvatljivijeg sistema mjerenja radnog učinka za Vašu firmu, ustanovu ili instituciju.

Ovo je naša zajednička i velika obaveza koju ćemo uspješno ispuniti samo ako na ozbiljan i sistematičan način pristupimo njenom rješavanju. Mjerenje radnog učinka, i na temelju toga izgradnja sistema nagrađivanja radnika, nije nimalo lak i jednostavan proces, posebno imajući u vidu da je zakonodavac prepustio poslodavacima da izgrade prihvatljiv sistem ocjene radnog učinka.

U principu, nije problem u tome kako zadovoljiti nadzorne organe (inspekciju) za poštivanje i primjenu zakonskih normi u izradi sistema nagrađivanja kroz plate. Međutim, ključno pitanje je da li će Vaš sistem nagrađivanja kroz plate zadovoljiti Vaše radnike?  Ukoliko se u tome ne uspije, mnogi poslodavci se mogu naći čak i na sudu, jer njihov sistem mjerenja radnog učinka neće moći izdržati pravne norme drugih zakona, posebno u smislu zabrane diskriminacije radnika.

Sve su ovo pitanja koja zaokupljaju našu pažnju, a predstojeći seminar USPOSTAVLJENJE SISTEMA MJERENJA RADNOG UČINKA je prvi, početni i informativni seminar na kojem će učesnici steći opću sliku o sistemu „mjerenja radnog učinka“ kako bi, nakon seminara, mogli početi samostalno raditi na kreiranju vlastitog sistema u svojim firmama, ustanovama i institucijama.

Više informacija pročitajte OVDJE.

L.Đ

O autoru

Srodni članci